Αιχμές για τις προπονητές ικανότητες του Δημήτρη Ιτούδη άφησε σε συνέντευξή του ο Ρώσος προπονητής Ντμίτρι Σακούλιν.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας καθώς το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για εκείνον. Παρά το γεγονός πως ο κόουτς Ιτούδης έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, αποφασίστηκε πως το καλύτερο ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών να τερμτιστεί.

Η αποτυχημένη παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της εθνικής ομάδας, έκανε τον Ντμίτρι Σακούλιν να αφήσει αιχμές για τις ικανότητες του Δημήτρη Ιτούδη καθώς τόνισε πως ακόμα και οι επιτυχίες του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που είχαν κάνει οι προκάτοχοί του, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Έτορε Μεσίνα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντμίτρι Σακούλιν στην ιστοσελίδα «sport-express.ru»:

«Η Ελλάδα έμεινε δίκαια εκτός από τα νοκ άουτ. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε. Αλλά, για ακόμη μία φορά ο Ιτούδης απέδειξε ότι οι επιτυχίες που είχε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν από την κληρονομιά που άφησαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Έτορε Μεσίνα. Απλώς, καρπώθηκε όλη τη δουλειά των δύο σπουδαίων προπονητών, οι οποίοι δούλεψαν τότε με ταλαντούχους Ρώσους παίκτες όπως Χριάπα, Βοροντσέβιτς, Κουρμπάνοφ, Καούν… Συν ότι απέκτησε τους Ντε Κολό, Χίγκινς, Σέρχι Ροντρίγκεθ και Τεόντοσιτς. Με τέτοιο υλικό πολλοί προπονητές θα είχαν κατακτήσει δύο Euroleague».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!