Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα επιλέξει τις διοργανώτριες ομοσπονδίες για το EURO 2028 και το EURO 2032 με τις Αγγλία - Ιρλανδία και Ιταλία - Τουρκία να είναι οι επικρατέστερες.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα επιλέξει τις διοργανώτριες ομοσπονδίες για το EURO 2028 και το EURO 2032. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Aναφέροντας ότι οι τελικές παρουσιάσεις των υποψηφιοτήτων και η τελετή ανακοίνωσης θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά γραφεία της UEFA, το «House of European Football», στη Νιόν της Ελβετίας.

Ήδη από τον Απρίλιο η UEFA είχε κάνει γνωστό ότι αρχικά έλαβε τρεις φακέλους υποψηφιοτήτων από εθνικές ομοσπονδίες. Αυτές δηλαδή που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2028 και του 2032.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία (εκπροσωπούμενη από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας) υπέβαλαν τον φάκελο της υποψηφιότητας για το EURO 2028.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Και ενώ η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου υπέβαλε τον φάκελο της υποψηφιότητά της για να φιλοξενήσει είτε το EURO 2028 είτε το 2032. Kαι η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέθεσε τον αντίστοιχο φάκελο για το EURO 2032. Με τις δύο χώρες να αποφασίζουν και να διεκδικήσουν από κοινού τη διοργάνωση του 2032.

Σύμφωνα με την Gazzeta dello Sport, ο εναρκτήριος αγώνας θα πρέπει να γίνει στην Τουρκία (πιθανώς στην Κωνσταντινούπολη) και ο τελικός στην Ιταλία (τη Ρώμη).

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γίνεται σε δύο διαφορετικές χώρες. Συνέβη στο Βέλγιο και την Ολλανδία το 2000, στην Αυστρία και την Ελβετία το 2008 και στην Πολωνία και την Ουκρανία το 2012.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!