Τον Ιούλιο ο Μήτρογλου εντάχθηκε στην SV Scherpenberg, που μετέχει στην έκτη γερμανική κατηγορία, αλλά η περιπέτεια έφτασε στο σύντομα στο τέλος της.

Ο Κώστας Μήτρογλου, που εξελίχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, έκανε μια, αναμφίβολα, τιμητική καριέρα: μια πειστική θητεία στον Ολυμπιακό, μια αποτυχημένη περιπέτεια στη Φούλαμ και στη συνέχεια η επιστροφή με τη φανέλα της Μπενφίκα, απ΄ όπου στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Μαρσέιγ.

Παρά τις κάποιες ενδιαφέρουσες παρουσίες του (16 γκολ και 1 ασίστ σε 50 αγώνες) κι έναν τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που έχασε από την Ατλέτικο Μαδρίτης (0-3), ο Καβαλιώτης στην καταγωγή επιθετικός δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις υψηλές προσδοκίες. Στη συνέχεια ακολούθησαν αποτυχημένοι δανεισμοί σε Γαλατασαράι και Αϊντχόφεν, πριν φύγει ως ελεύθερος για τον Άρη τον χειμώνα του 2021.

Ο Μήτρογλου έπαιξε μόνο 9 αγώνες και πέτυχε 2 γκολ, στοιχίζοντας στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης 3.500 ευρώ ανά λεπτό. Τελικά, οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν μέσω της αποχής του παίκτη από τις προπονήσεις και των απλήρωτων μισθών του.

Σε ηλικία 34 ετών, ο Μήτρογλου έγινε μέλος του ερασιτεχνικού συλλόγου Rheurdt-Schaephuysen τον περασμένο Ιανουάριο, μένοντας εκεί μόνο έξι μήνες. Τον Ιούλιο εντάχθηκε στην SV Scherpenberg, που μετέχει στην έκτη γερμανική κατηγορία, αλλά κι εκεί η περιπέτεια έφτασε στο σύντομα στο τέλος της.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μόλις δύο μήνες μετά την άφιξή του η συνεργασία με τον σύλλογο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τελείωσε. Ωστόσο, ο λόγος δεν ήταν η απόδοση. Σημειώνοντας 5 γκολ σε 3 φιλικούς αγώνες σχημάτισε γρήγορα ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Τιμ Φάλκενρεκ, έναν άλλο πρωτάρη στη γερμανική ομάδα.

Στο πρωτάθλημα επίσης είχε πάει καλά, αφού τις πρώτες 4 αγωνιστικές βρήκε δίχτυα 3 φορές. Όταν όμως το 4-4-2 που χρησιμοποιούταν μέχρι τότε εγκαταλείφθηκε για ένα 4-2-3-1, μετά από δύο σερί ήττες, η κατάσταση άλλαξε.

Μη δεχόμενος απαραίτητα τις οδηγίες του προπονητή του, ο οποίος απαιτούσε πιο επιθετικό πρέσινγκ από τους παίκτες του, ο Μήτρογλου άρχισε να μένει στον πάγκο από τον Ραλφ Γκέμερ, κι αυτό προκάλεσε την αποχώρησή του.

«Στην αρχή ήταν πολύ θετικός, τα πρώτα τεστ πήγαν πολύ καλά και ο Κώστας προσαρμόστηκε καλά. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα κινήθηκαν γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση. Σχεδόν κάναμε περισσότερα πρωτοσέλιδα από την Μπάγερν», είπε ο προπονητής του στο τοπικό μέσο NRZ.

Σε κάθε περίπτωση και γι΄ άλλη μια φορά χωρίς σύλλογο, ο Κώστας Μήτρογλου βιώνει σίγουρα ένα περίπλοκο τέλος στην ιστορία του με το ποδόσφαιρο…

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!