Ο Κώστας Φορτούνης δεν θα ξανά φορέσει τη φανέλα με το «εθνόσημο» και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr λίγα λόγια για τα της εθνικής ομάδας.

Νομίζω τώρα που έχει κάτσει λίγο η σκόνη από το θέμα της αποχώρησης του Κώστα Φορτούνη, αλλά και της μη κλήσης κάποιων ποδοσφαιριστών στην εθνική ομάδα, μπορούμε να μιλήσουμε λίγο πιο σωστά. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν παρακάτω σε λίγες σειρές να τα βάλουμε κάτω….

Ο Φορτούνης δεν έφυγε μόνος του!

Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Ο Κώστας Φορτούνης δεν ξύπνησε μια ωραία πρωία και είπε «Ας σταματήσω από την εθνική!». Και γιατί να το κάνει άλλωστε στα 31 του χρόνια και όντας στην ίσως καλύτερη κατάσταση της καριέρας του;

Ο κατά πολλούς (όχι κατά τον γραφών, αλλά μικρή σημασία έχει) κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή, με ένα μήνυμά του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης είπε «αντίο» από την «γαλανόλευκη» και δήλωσε πως θέλει να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις της ομάδας του. Με λίγα λόγια μας είπε πως «Αφού δεν με θέλετε, αποχωρώ!» Και πολύ σωστά έπραξε.

Οι τραγικές (μη) επιλογές του Πογέτ!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε καλέσει τον ποδοσφαιριστή από τα Τρίκαλα, στις προηγούμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro. Και αυτό φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι, η εθνική έχασε έναν από τους πιο δημιουργικούς της παίκτες, τώρα που πάει να γίνει ξανά ομάδα! Όμως τα… λάθη δεν σταματούν εδώ.

Που είναι οι Κωνσταντέλιας και Βαγιαννίδης; Αυτό θα αναρωτήθηκαν σίγουρα όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητου ομάδας. Ο πρώτος, είναι ότι πιο ταλαντούχο και ελπιδοφόρο υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο δεύτερος έκανε συγκλονιστικές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά και… τελείωσε τη συζήτηση για απόκτηση δεξιού μπακ από τους «πράσινους». Κι όμως κανένας εκ των δυο δεν κλήθηκε για τους αγώνες με Γιβραλτάρ και -τον τελικό- με Ολλανδία. Ο λόγος; Μα φυσικά, δεν υπάρχει ποδοσφαιρική εξήγηση, παρά μόνο κάτι παρασκηνιακό το οποίο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Η… Λα Λίγκα και η μεγάλη ευκαιρία!

Άραγε τον Δουβίκα τον σκέφτηκε κανείς; Ο πρώτος σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος, που έπεισε τη Θέλτα, ομάδα της Λα Λίγκα να πληρώσει 12.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει, δεν βρίσκεται ούτε αυτός στις επιλογές. Δεν βρέθηκε ούτε τον Ιούνιο, ούτε τον Μάρτιο. Μάλλον δεν είναι αρκετό να είσαι ο τοπ σκόρερ σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό των Ολλανδών.

Πάντως, ένα είναι το βέβαιο. Αν το αποτέλεσμα στο Αϊντχόβεν δεν είναι καλό για την Ελλάδα, η γκρίνια και η εσωστρέφεια θα επιστρέψει για τα καλά στις τάξεις της «επίσημης αγαπημένης». Και είναι κρίμα, διότι τώρα πραγματικά φαίνεται πως υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να χτιστεί κάτι καλό μετά από χρόνια. Όμως το μεγαλύτερο κρίμα είναι πως όλη αυτή την προσπάθεια δεν θα την χαλάσει ο κόσμος ή τα media, αλλά εκείνος που είναι υπεύθυνος για να τη φτιάξει, και ακούει στο όνομα Γκουστάβο Πογέτ!