Τέλος στη φημολογία γύρω από το μέλλον του στην F1 έβαλε ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes μαζί με τον Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος υπέγραψε για το ίδιο διάστημα.

Τέλος στη φημολογία γύρω από το μέλλον του στη Φόρμουλα Ένα έβαλε ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes. Η νέα συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα (31/8), θα κρατήσει τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στη γερμανική ομάδα έως το τέλος του 2025, ενώ ο 38χρονος Βρετανός θα συνεχίσει να έχει «ομόσταυλο» τον νεαρό συμπατριώτη του, Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος υπέγραψε για το ίδιο διάστημα.

Ο Χάμιλτον είχε μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Mercedes και βρισκόταν γι’ αρκετούς μήνες σε συζητήσεις με τον επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την εκ νέου δέσμευση των δύο πλευρών. Πάντως, αναφορές διεθνών ΜΜΕ συνέδεσαν τον πολύπειρο Βρετανό με μετακίνηση στη Ferrari. Ο Χάμιλτον διάγει την 11η σεζόν του στα «ασημένια βέλη», καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes το 2013, ενώ «έγραψε» αρκετά ρεκόρ με τη γερμανική ομάδα, από πρωταθλήματα (σ.σ. επτά, όσα και ο σπουδαίος Μίκαελ Σουμάχερ) μέχρι pole positions (104), νίκες (103) και πολλά άλλα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Ράσελ, ο οποίος είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Mercedes το 2017, επελέγη πέρυσι ως «ομόσταυλος» του Χάμιλτον, ύστερα από το τριετές… αγροτικό του στη Williams (2019-21), όπου έδειξε τις δυνατότητές του. Ο 25χρονος Βρετανός πανηγύρισε με τη Mercedes την «παρθενική» νίκη του στη Φόρμουλα Ένα στο περυσινό γκραν πρι του Σάο Πάουλο.

Οι δηλώσεις του Χάμιλτον

«Ονειρευόμαστε κάθε μέρα ότι είμαστε οι καλύτεροι και έχουμε αφιερώσει την περασμένη δεκαετία μαζί, για να πετύχουμε αυτό το στόχο».  «Το να είσαι στην κορυφή δεν συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα ή σε μια μικρή χρονική περίοδο, χρειάζεται δέσμευση, σκληρή δουλειά και αφοσίωση και είναι τιμή να έχουμε κερδίσει τη θέση μας στα βιβλία της ιστορίας με αυτή την απίστευτη ομάδα. Ποτέ δεν ήμασταν πιο πεινασμένοι για να νικήσουμε.

Έχουμε μάθει από κάθε επιτυχία, αλλά επίσης από κάθε αναποδιά. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας, συνεχίζουμε να παλεύουμε, όποια κι αν είναι η πρόκληση, και θα νικήσουμε ξανά. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα που με έχει υποστηρίξει εντός κι εκτός πίστας. Η ιστορία μας δεν έχει τελειώσει, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε περισσότερα πράγματα μαζί και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε».

Ένας εξίσου ικανοποιημένος Ράσελ συμπλήρωσε:

«Έχω μεγαλώσει με αυτή την ομάδα από τότε που εντάχθηκα σε αυτή ως μέρος του προγράμματος νεαρών οδηγών, πίσω στο 2017. Είναι το σπίτι μου και είναι φανταστικό που επεκτείνουμε την ξεχωριστή σχέση μας έως το 2025. Αφού πήρα τη θέση οδηγού αγώνων στη Mercedes πέρυσι, ήθελα να ανταμείψω την πίστη και την εμπιστοσύνη που ο Τότο και η υπόλοιπη ομάδα έδειξαν σε μένα. Το να πάρω την πρώτη pole position και νίκη μου πέρυσι ήταν ένα αξέχαστο συναίσθημα.

Πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι είναι σπουδαίο να δουλεύεις μαζί με όλους στο Μπράκλεϊ (σ.σ. η «βάση» της ομάδας) και το Μπρίξγουορθ (σ.σ. το εργοστάσιο κινητήρων της Mercedes). Για να σημειωθεί πρόοδος με το μονοθέσιό μας και να πιέζεις για την εξέλιξή μας. Η πίστη τους, το όραμά τους και η σκληρή δουλειά τους αποτελεί έμπνευση. Έχουμε κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα τους τελευταίους 18 μήνες και γινόμαστε μόνο πιο δυνατοί ως ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος που βοηθάω να συνεχίσουμε να “χτίζουμε” πάνω σε αυτή τη δυναμική καθ’ οδόν για το 2024 και το 2025, καθώς συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην επιστροφή στην κορυφή».

Από την πλευρά του, ο Βολφ σχολίασε την ανανέωση με τους δύο οδηγούς, λέγοντας:

«Το να συνεχίσουμε με το τωρινό δίδυμο οδηγών μας ήταν μια απλή απόφαση. Έχουμε το πιο δυνατό δίδυμο στο γκριντ και αμφότεροι οι οδηγοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομάδα, προκειμένου να μας οδηγήσουν προς τα εμπρός. Η δύναμη και η σταθερότητα που προσφέρουν θα είναι βασικά δομικά στοιχεία για τη μελλοντική επιτυχία μας. Η συνεργασία μας με τον Λιούις είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του αθλήματος. Ήταν πάντα τυπικό ότι θα συνεχίζαμε μαζί – και είναι ενθαρρυντικό για όλους μας να το επιβεβαιώνουμε δημόσια.

Οι αρετές του ως αγνού οδηγού αγώνων καταδεικνύονται από το αξιοσημείωτο ρεκόρ του στην πίστα. Όμως, στα χρόνια που περάσαμε μαζί, έχει γίνει πυλώνας και ηγέτης της ομάδας μας. Αυτές οι ηγετικές ιδιότητες είναι ζωτικής σημασίας, καθώς επικεντρωνόμαστε στο να παλέψουμε ξανά για τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Ως ο μεγαλύτερος παγκόσμιος αστέρας της Φόρμουλα Ένα, έπαιξε επίσης βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των δεσμεύσεών μας για τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τη βιωσιμότητα, που θα αποτελέσουν τα θεμέλια για την επιτυχία μας τα επόμενα χρόνια.

Ο Τζορτζ είναι ένας σημαντικός οδηγός της γενιάς του. Έχει ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείξαμε, όταν του δώσαμε θέση οδηγού αγώνων το 2022. Η παρθενική “pole position” του στην Ουγγαρία και η πρώτη νίκη στο γκραν πρι του Σάο Πάουλο ήταν στιγμές που ξεχώρισαν την περυσινή σεζόν. Ως οδηγός, συνδυάζει την «αιχμηρή» ταχύτητα με την επιμονή ενός αληθινού μαχητή. Αλλά φέρνει, επίσης, μια εξυπνάδα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Κάτι που θα τον βοηθήσει να συνεχίσει να μεγαλώνει, να εξελίσσεται και να βελτιώνεται περαιτέρω. Είναι φυσικό να ταιριάζει στην ομάδα και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε επεκτείνει τη σχέση για τα επόμενα χρόνια».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!