O Καναδάς «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Λίβανο και έγραψε το «δύο στα δύο» - Παράλληλα σημείωσε και ισοφάρισε τρία ρεκόρ.

O Καναδάς «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Λίβανο, γράφοντας το «δύο στα δύο» στον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Mundobasket 

Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεζ έφτασε σε μία εμφατική νίκη με 128-73, σημειώνοντας και ισοφαρίζοντας τρία ρεκόρ στον αγώνα.

Αναλυτικά: Mundobasket 

ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΑΣΙΣΤ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ο Καναδάς «μοίρασε» συνολικά 44 ασίστ στη νίκη επί του Λιβάνου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην Ιστορία της διοργάνωσης και συγκεκριμένα από το 1994, όταν και άρχισαν να καταγράφονται οι ασίστ.

Ο Τρέι Μπελ-Χέινς είχε τις περισσότερες με 8, ενώ 7 μέτρησε ο Νικέιλ Γουόκερ-Αλεξάντερ και 5 ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μόλις πριν από πέντε χρόνια ο Καναδάς είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ σε ασίστ με 37 εναντίον της Ιορδανίας, ενώ η Σερβία είχε καταγράψει 37 στην ίδια διοργάνωση του 2019.

ΡΕΚΟΡ ΟΙ 9 ΚΑΝΑΔΟΙ ΜΕ ΔΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΝΤΩΝ

Ο Καναδάς ισοφάρισε στη σημερινή αναμέτρηση το ρεκόρ με τους περισσότερους διψήφιους παίκτες σε σκοράρισμα σε έναν αγώνα. Εννέα παίκτες από τους νικητές ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 ή περισσότερους πόντους, αριθμός που είναι ο υψηλότερος σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, δίπλα στο ρεκόρ που κατείχαν οι ΗΠΑ από το 1990 όταν είχαν επίσης εννέα διψήφιους εναντίον της Νότιας Κορέας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Καναδά με 17 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Μπελ-Χέινς, 13 ο Μέλβιν Ετζίμ, 12 ο Αλεξάντερ-Γουόκερ, 12 ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, 10 ο Αλεξάντερ, 12 ο Όλινικ, 12 ο Εντέι και 10 ο Μπρουκς.

ΡΕΚΟΡ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙ 128 ΠΟΝΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Ο Καναδάς φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 128 πόντους, ισοφαρίζοντας τους περισσότερους που έχει σκοράρει στην Ιστορία του στα Παγκόσμια Κύπελλα της FIBA, καθώς είχε πετύχει 128 εναντίον της Μαλαισίας το 1986.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!