Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Νικολά Μπατούμ μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Γαλλίας.

Η κρίση χτύπησε την… πόρτα της Εθνικής Γαλλίας έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 (θα αγωνιστεί για τις θέσεις 17-32). Εκ των φαβορί για τον τίτλο, οι «τρικολόρ» δέχθηκαν «ηχηρό χαστούκι» από τη «πρωτάρα» σε Μουντομπάσκετ Λετονία (88-86) στην Τζακάρτα, συμπληρώνοντας τις δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στον 8ο όμιλο (είχε προηγηθεί η ήττα από τον Καναδά). Νικολά Μπατούμ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απογοήτευσή τους από τότε που ο Βενσάν Κολέ ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής το 2009, αλλά και στην Ιστορία της γαλλικής ομάδας.

Στο Μουντομπάσκετ παρατάχθηκαν έχοντας εμφάνιση σε όλα τα πρόσφατα βάθρα (3οι στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 και στο Ευρωμπάσκετ 2022), ενώ στόχευαν μόνο το χρυσό.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Προφανώς είναι η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου με τη φανέλα της Γαλλίας. Ντρέπομαι, είναι η πρώτη φορά που ντρέπομαι πραγματικά. Πολλοί άνθρωποι πίστεψαν σε εμάς», είπε ο αρχηγός των «πετεινών», Νικολά Μπατούμ, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό, προσθέτοντας: «μεγάλη ευθύνη των παικτών, του επιτελείου και της ομοσπονδίας. Μίλησα για όλους γιατί είναι μια παγκόσμια αποτυχία. Ξεκινάει από εμάς, τους παίκτες, που είμαστε στο γήπεδο. Αν έχουμε οδηγίες και δεν τις εφαρμόσουμε, κανείς δεν μπορεί να το κάνει».

Στη συνέχεια, μάλιστα, έκανε λόγο ακόμη και για έλλειψη «ταπεινοφροσύνης»: «Ίσως φτάσαμε με λιγότερη πείνα, περισσότερη σιγουριά και πληρώσαμε ένα πολύ, πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Δεν μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο σε μια τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση αν δεν έχουμε την ταπεινότητα να παλέψουμε. Πραγματικά, η ταπεινοφροσύνη για μένα είναι στο επίκεντρο», πρόσθεσε καλώντας τους συμπαίκτες του να βρουν του χρόνου στο Παρίσι τις «αξίες και την ταυτότητά τους», από την οποία «ήμασταν λίγο μακριά φέτος».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο αστέρας των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο οποίος θα αποχωρήσει από τις διεθνείς υποχρεώσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, έριξε επίσης… βέλη προς την ομοσπονδία, η οποία απέκλεισε τον Τόμας Ερτέλ μετά τη μεταγραφή του σε ρωσική ομάδα. Ο έμπειρος πλέι μέικερ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα ήταν πολύτιμος μετά την αποβολή του Ντε Κολό.

«Όταν μίλησα για πολιτική, δεν μιλούσα μόνο γι’ αυτόν. Υπάρχουν άλλα πράγματα σε σύγκριση με άλλους παίκτες και πολλά άλλα», είπε αινιγματικά ο Μπάτουμ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!