Όπως συνηθίζεται σε όλα τα σπορ της εθνικής της Νέας Ζηλανδίας, έτσι και στην έναρξη του Μουντομπάσκετ πραγματοποίησαν το Χάκα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως συνηθίζεται σε όλα τα σπορ της εθνικής της Νέας Ζηλανδίας, έτσι και στην έναρξη του Μουντομπάσκετ πραγματοποίησαν το Χάκα. Αυτή η παράδοση κρατάει πάρα πολλά χρόνια και όλοι αναμένουν να δουν το Χάκα πριν από κάθε αγώνα της Νέας Ζηλανδίας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το Χάκα στην ουσία είναι ένα από τα πολλά είδη ομαδικού χορού ή παράστασης. Υπάρχουν Χάκα τραγουδιού και χαράς, και πολεμικά Χάκα. Σκοπός του ήταν να επικληθεί τον θεό του πολέμου και να προειδοποιήσει τους εχθρούς για τη μοίρα που τους περίμενε.

Περιλαμβάνει άγριες εκφράσεις προσώπου και γκριμάτσες, το βγάλσιμο της γλώσσας, φούσκωμα των ματιών, γρυλίσματα και κραυγές. Οι αθλητές κάθε εθνικής ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, εκτελούν ένα Χάκα πριν από τους διεθνείς αγώνες ως αντανάκλαση όχι μόνο της σημαντικότητας του παιχνιδιού που θα γίνει, αλλά επίσης για να κινητοποιήσουν τους εαυτούς τους και τους υποστηρικτές τους σε μεγαλύτερες προσπάθειες.

https://twitter.com/FIBAWC/status/1695417369794085092

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!