Το φετινό Μουντομπάσκετ, το οποίο ξεκινάει αύριο, 25 Αυγούστου, έχει σαφείς πρωταγωνιστές και ακόμα μεγαλύτερους απόντες από τα παρκέ.

Ο Λούκα Ντόντσιτς από «τρομερό μωρό» του σλοβενικού μπάσκετ αποτελεί πλέον τον ηγέτη των Ντάλας Μάβερικς και βέβαια της εθνικής Σλοβενίας. Στο Ευρωμπάσκετ του 2017, ο Ντόντσιτς είχε υποχρεώσει τους Ευρωπαίους φιλάθλους να μιλούν για εκείνον με τη Σλοβενία να κατακτά το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό με τη Σερβία, στην Κωνσταντινούπολη. Πέντε χρόνια μετά, ο Ντόντσιτς θα κάνει ό,τι περνά από το… χέρι του για να χαρίσει ένα μετάλλιο στην εθνική της πατρίδας του στο Μουντομπάσκετ. Εξάλλου, το 2019 στην Κίνα, η Σλοβενία δεν είχε καταφέρει να προκριθεί, αν και πρωταθλήτρια Ευρώπης και η προσμονή είναι… μεγάλη για τους Σλοβένους.

Από τις ΗΠΑ των ΝΒΑερ ξεχωρίζουν ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ και ο Τάιρις Χαλιμπέρτον. Ο πρώτος γνωστός ως “Block Panther”, αλλά και με τα αρχικά “JJJ”, αποτελεί τον βασικό ψηλό των Αμερικανών. Ο σταρ των Μέμφις Γκρίζλις αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ είχε και 18,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 3 κοψίματα μέσο όρο ανά αγώνα. Στον «άσο», ο πόιντ γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς τέλειωσε τη σεζόν με 20,7 πόντους και 10,4 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Ρούντι Γκομπέρ είναι ο σταρ της Γαλλίας και ο «φόβος» κάθε αντίπαλης φροντ λάιν. O σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς μετρά δύο χάλκινα μετάλλια στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλο με τους «μπλε» (2014 Ισπανία, 2019 Κίνα) και τώρα αισθάνεται έτοιμος να τους οδηγήσει ψηλότερα, αφού οι «τρικολόρ» δεν θα είναι ευχαριστημένοι με οτιδήποτε λιγότερο από το… ασημένιο μετάλλιο.

Πρώτος σκόρερ του Μουντομπάσκετ της Κίνας (2019), ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς, έτοιμος να «βομβαρδίζει» με τρίποντα τους αντιπάλους της Σερβίας, όπως κάνει βέβαια και με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς.

Ο Ντένις Σρέντερ αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο όνομα της εθνικής Γερμανίας. Αφού μετακινήθηκε στους Τορόντο Ράπτορς, από τους Λος Άντζελες Λέικερς, ο 29χρονος πόιντ γκαρντ αποτελεί επιθετική εγγύηση για τα «πάντσερ», είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Προερχόμενος από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα των Τζαζ κι ενώ συμμετείχε και στο All Star Game του ΝΒΑ, ο Λάουρι Μαρκάνεν, θέτει ψηλά τον πύχη για τη Φινλανδία σε μία ακόμη διοργάνωση, μετά το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Εξάλλου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο έρχεται κρατώντας στα… χέρια του το βραβείο του «πιο βελτιωμένου παίκτη στο ΝΒΑ».

Δύο παίκτες του Καναδά ξεχωρίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο σταρ των Νιου Γιορκ Νικς Αρ Τζέι Μπάρετ και ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ.

O ψηλός της Δομινικανής Δημοκρατίας Καρλ-Άντονι Τάουνς, των Μινεσότα Τίμπεργουλβς ανεβάζει βέβαια επίπεδο στην εθνική ομάδα του νησιού της Ισπανιόλας των Μεγάλων Αντίλλων της Καραϊβικής.

Οι μεγάλοι απόντες του Μουντομπάσκετ

Πέρα από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο (αποκατάσταση σε τραυματισμό στο γόνατο) των Μιλγουόκι Μπακς, πολλοί μεγάλοι «αστέρες» θα απουσιάσουν από τα παρκέ της Ασίας. Ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (2019), Ρίκι Ρούμπιο, παραδέχτηκε δημόσια πως αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, εξηγώντας πως δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την κάτοχο του τίτλου Ισπανία αυτή τη φορά. Εκτός για τους Ίβηρες είναι και ο Λορένζο Μπράουν, ο οποίος είχε οδηγήσει τη «Φούρια Ρόχα» και στο ψηλότερο σκαλί του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ.

Ο Νίκολα Γιόκιτς κατέκτησε το πρωτάθλημα στο NBA με τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά επέλεξε να ξεκουραστεί και να μην ενισχύσει την εθνική Σερβίας. Απόντες θα είναι και οι Βασίλιε Μίτσιτς και Νεμάνια Νέντοβιτς για τους Σέρβους, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να υπολογίζει πάντως στον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Η «χάλκινη» το 2019 στην Κίνα και το 2014 στην Ισπανία, Γαλλία, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, Νο1 του φετινού ντραφτ του ΝΒΑ, ο οποίος επέλεξε να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για την πρώτη σεζόν του στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η πιθανή αντίπαλος της εθνικής στη φάση των «16», Λιθουανία, δεν υπολογίζει στον Ντομάντας Σαμπόνις. Ο σταρ των Σακραμέντο Κινγκς προτίμησε αυτό το καλοκαίρι να μην ταλαιπωρήσει το σώμα του εξαιτίας κι ενός μικροτραυματισμού.

Η Λετονία θ’ αγωνιστεί χωρίς τον δικό της ΝΒΑερ Κρίσταπς Πορζίνγκις. Ο παίκτης των Σέλτικς συμμετείχε μεν στην προετοιμασία, όμως ένας τραυματισμός τον κρατάει εκτός.

Ο Νο2 σταρ των Ντένβερ Νάγκετς, μετά τον Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρεϊ, εγκατέλειψε την προετοιμασία του Καναδά την τελευταία στιγμή.

Ο παίκτης των Λέικερς πλέον, Ρούι Χατσιμούρα, δεν θα ενισχύσει την Ιαπωνία, μετά από απόφασή του να δουλέψει πάνω στη βελτίωσή του.

Χωρίς τους Ντουάρτε και Αλ Χόρφορντ θα παρουσιαστεί η Δομινικανή Δημοκρατία

Λόγω τραυματισμού θα απουσιάσει και o Tζοκ Λόντεϊλ της Αυστραλίας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!