Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινάει από αύριο, Παρασκευή 25 Αυγούστου και η Εθνική Ελλάδας ξεκινάει το ταξίδι της το Σάββατο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινάει από αύριο, Παρασκευή 25 Αυγούστου και η Εθνική Ελλάδας ξεκινάει το ταξίδι της το Σάββατο το πρωί με αντίπαλο την Ιορδανία. Το σαφές φαβορί του ομίλου είναι φυσικά οι ΗΠΑ ενώ την τετράδα συμπληρώνουν οι Φιλιππίνες.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Η Ιορδανία είναι η πρώτη κατά σειρά αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας στην Α΄ φάση, 3ος Όμιλος το Σάββατο (26/8, 11:45 π.μ.). Η Ιορδανία θα πάρει για 3η φορά στην Ιστορία της μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συνολικά μετράει 10 αναμετρήσεις στη διοργάνωση, το 2010 στην Τουρκία και το 2019 στην Κίνα, έχοντας μόλις μία νίκη (επί της Σενεγάλης) και εννέα ήττες. Χωρίς αμφιβολία, η Ιορδανία είναι το αουτσάιντερ του 3ου ομίλου απέναντι σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο ρόστερ των Ιορδανών δεσπόζει η παρουσία του Αμερικανού, πρώην NBAer με πλούσια καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, Ροντάε Χόλις-Τζέφερσον. Ο άλλοτε παίκτης των Νετς, των Ράπτορς και των Μπλέιζερς θα αποτελέσει τον ηγέτη για την εθνική ομάδα της Ιορδανίας και τον οποίο θα συμπληρώσει ο γνώριμος από τη θητεία του στη Φενέρμπαχτσε, Αχμέτ Ντουβερίογλου. Ο Ουέσαμ Αλ-Σους ανέλαβε Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μπάσκετ της Ιορδανίας από τον Απρίλιο του 2021 οδηγώντας τη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ως παίκτης διετέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της εθνικής Ιορδανίας. Το 2016 ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη παικτών στην «DME Academy» της Φλόριντα.  Μάλιστα ένας από τους παίκτες που δούλεψε και εξέλιξε μέχρι να βρεθεί στο ΝΒΑ είναι και ο Κίγκαν Μάρεϊ των Σακραμέντο Κινγκς.

ΗΠΑ

Δεύτερη έρχεται στον δρόμο των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη, η εθνική των ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Δευτέρα (28 Αυγούστου, 15:40). Η εθνική ηττήθηκε από τους παίκτες του Στιβ Κερ σε φιλική αναμέτρηση στο Άμπου Ντάμπι με 108-86, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο εθνικών ομάδων. Η 7η θέση που κατέλαβαν οι ΗΠΑ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί τη χειρότερη στην Ιστορία τους, κάτι που οδήγησε την αμερικανική Ομοσπονδία σε ριζικές αλλαγές. Ο Στιβ Κερ διαδέχτηκε τον Γκρεγκ Πόποβιτς στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, ενώ ούτε ένας παίκτης δεν υπάρχει στο ρόστερ των Αμερικανών από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Στιβ Κερ επέλεξε προσεκτικά δώδεκα «εργαλεία» με στόχο τη χημεία και αμυντικές ικανότητες, από το να φέρει στην Ασία ηχηρά ονόματα του ΝΒΑ. Οι Έντουαρντς, Ίνγκραμ, Χαλιμπέρτον, Τζάκσον, Μπράνσον μετρούν 18 πόντους μέσο όρο στο ΝΒΑ στις ομάδες του έκαστος. Στόχος των ΗΠΑ που μετρούν 12 μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο (5 χρυσά, 3 ασημένια και 4 χάλκινα) είναι να επιστρέψουν στην κορυφή… του κόσμου! Αδιαμφισβήτητα, οι ΗΠΑ είναι το φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης του 3ου ομίλου.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η Νέα Ζηλανδία θα είναι η 3η και τελευταία αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας στην Α΄ φάση, 3ος όμιλος, δηλαδή την Τετάρτη (30/8, 15:40). H Nέα Ζηλανδία ήταν αντίπαλος της εθνικής και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 της Κίνας, στην Α΄ φάση. Αυτή θα είναι η 6η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα 6η διαδοχική. Η 4η θέση στην πρώτη παρουσία της στη διοργάνωση, το 2002 στην Ινδιανάπολη ήταν ό,τι καλύτερο έχουν παρουσιάσει οι “Tall Blacks”.

Ακολούθησε η 16η θέση το 2006 στην Ιαπωνία, η 12η το 2010 στην Τουρκία, η 15η το 2014 στην Ισπανία και η 19η το 2019 στην Κίνα. Mε Ομοσπονδιακό προπονητή τον Πέρο Κάμερον και γενικό “lifting”, η Νέα Ζηλανδία έχει κορυφαίο παίκτη τον Φιν Ντιλέινι ο οποίος προέρχεται από καλή σεζόν με τη Βόννη, ενώ ξεχωρίζουν και οι Γιάνι Βέτσελ της Άλμπα Βερολίνου, ο 27χρονος πόιντ γκαρντ ΛεΑφα, ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ Χάιρουμ Χάρις και ο 23χρονος Φλιν Κάμερον, ο οποίος είναι και ο γιος του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!