O Ελβαρ Φρίντρικσον αντιμετωπίζει ως μεγάλη πρόκληση και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει στο μέγιστο δυνατό τον ΠΑΟΚ.

Επιλέχθηκε να έχει το ρόλο του βασικού πόιντ γκαρντ στον ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Γεγονός που ο Ελβαρ Φρίντρικσον αντιμετωπίζει ως μεγάλη πρόκληση και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει στο μέγιστο δυνατό, ώστε ο «Δικέφαλος» να καταγράφει νίκες στις υποχρεώσεις του στην Ελλάδα και το Basketball Champions League.

«Ο ΠΑΟΚ έκανε διαφορετικές επιλογές, τα περασμένα χρόνια, στη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ. Ημουν στις ΗΠΑ, στο κολέγιο, για τέσσερα χρόνια, είμαι εξοικειωμένος με το αμερικάνικο στυλ παιχνιδιού, έχω εμπειρία, όμως, και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όταν μπαίνεις στο παρκέ, ωστόσο, για να παίξεις, δεν έχει σημασία η εθνικότητά σου. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο κλαμπ, όπως ο ΠΑΟΚ. Είναι σπουδαία ευκαιρία να αποδείξω ότι ανήκω σε αυτό το επίπεδο και ανυπομονώ να μπω στο παρκέ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει νίκες. Πέρυσι (σ.σ. στη Ρίτας Βίλνιους) ήταν κάπως διαφορετικός ο ρόλος μου. Έχω, πλέον, έναν χρόνο εμπειρίας στο BCL, ξέρω τη διοργάνωση και το επίπεδό της. Νιώθω πιο άνετα και έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου», σχολίασε ο Ισλανδός μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στο PAOK Sports Arena.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Είπε ακόμη:

Για τις πρώτες μέρες του στον ΠΑΟΚ: «Με υποδέχθηκαν όλοι στην ομάδα ζεστά. Είμαστε ένα καινούργιο σύνολο, με πολλούς νέους παίκτες. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να βρούμε χημεία και να δουλέψουμε σκληρά, να μάθουμε καλά ο ένας τον άλλον. Αποκτώντας καλή χημεία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Για την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας: «Πρέπει να δούμε τις επόμενες ημέρες, πως θα λειτουργήσουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και μέσα από τις προπονήσεις θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Θα το συζητήσω με τον κόουτς Τακιανό και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα να παίρνει νίκες. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να έχουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στην επίθεση και στην άμυνα, να βγάλω ενέργεια και να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θέλω να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για τον ΠΑΟΚ και να διασκεδάσω το παιχνίδι».

Για την πολλή ζέστη που βιώνει στη Θεσσαλονίκη: «Έζησα στο Μαϊάμι τρία χρόνια , οπότε έχω συνηθίσει σε αυτό. Μου αρέσει η ζέστη και την προτιμώ από το κρύο. Μου αρέσει ο ζεστός καιρός».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!