Το 22ο συνέδριο της FIBA εξέλεξε στη Μανίλα σήμερα (23/8) νέο πρόεδρό της τον Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θάνι.

Το 22ο συνέδριο της FIBA εξέλεξε στη Μανίλα σήμερα (23/8) νέο πρόεδρό της τον Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θάνι και νέα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Αστέριος Ζώης, για τον επερχόμενο κύκλο 2023-2027.

Ο Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θάνι, ο οποίος διαδέχεται τον Χαμάνε Νιάνγκ στην προεδρία της FIBA, εξελέγη ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους. Ο Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θάνι ήταν αντιπρόεδρος της FIBA για τον προηγούμενο κύκλο, που ξεκίνησε το 2019, και Πρόεδρος της FIBA Ασίας από το 2002, έχοντας προηγουμένως διατελέσει Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ του Κατάρ και Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ.

«Είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνω αυτήν την ευθύνη: για μένα, για τη χώρα μου, το Κατάρ, και για την ήπειρό μας την Ασία. Τώρα εκπροσωπώ τα συμφέροντα και των 212 Εθνικών Ομοσπονδιών σε όλες τις χώρες. πέντε Περιφέρειες» είπε ο Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θάνι είπε κατά την εκλογή του.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα και αυτή είναι η πιο σημαντική μας δύναμη. Μπορώ να δώσω μόνο μία υπόσχεση σήμερα και αυτή είναι ότι θα δουλέψω σκληρά με τους ηγέτες της FIBA και ολόκληρο το Κεντρικό Συμβούλιο για το καλό του μπάσκετ και για το καλό της FIBA», πρόσθεσε.

Ο Ίνγκο Βάις από τη Γερμανία επανεξελέγη για τρίτη θητεία ως ταμίας της FIBA.

Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου για τη θητεία 2023 έως 2027 είναι τα ακόλουθα:

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Κάρολ Κάλαν (Η.Π.Α), Γιαμίλ Αλεχάντρο Μπουκέλε Πέρες (Ελ Σαλβαδόρ), Ούσι Ρίτσαρντς (Παρθένοι Νήσοι), Γιούκο Μιτσούγια (Ιαπωνία), Γιάο Μινγκ (Κίνα), Κάρμεν Τοκάλα (Ρουμανία), Ματέι Εριαβετς (Σλοβενία), ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ), Τορ Κρίσταν Μπάκεν (Νορβηγία), Ζούμπιλε Κατάου (Παλάου), Μπάτον Ρος Σίπλι (Νέας Ζηλανδία), Πασκάλ Μουγκουνέσα (Ρουάντα), Ζαν Μισέλ Ραμαρόσον (Μαδαγασκάρη)

Αυτά τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου, μαζί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και Ταμία, θα συνεργαστούν με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή καθώς και στους Προέδρους των πέντε Περιφερειών της FIBA για τη θητεία 2023-2027 (Χόρχε Καρμπαχόσα στην Ευρώπη).

Το νεοσύστατο Κεντρικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στη Μανίλα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!