Οι Νιου Γιορκ Νικς μήνυσαν τους Τορόντο Ράπτορς τη Δευτέρα, κατηγορώντας τους για διαρροή ιδιοκτησιακών πληροφοριών.

Οι Νιου Γιορκ Νικς μήνυσαν τους Τορόντο Ράπτορς τη Δευτέρα, κατηγορώντας ότι ο νέος προπονητής του Τορόντο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς στρατολόγησε έναν πρώην υπάλληλο των Νικς ο οποίος αποκάλυψε ιδιοκτησιακές πληροφορίες στους Ράπτορς.

Οι Νικς κατηγόρησαν τον πρώην υπάλληλο Ικετσούκβου Αζοτάμ ότι πήρε παράνομα «χιλιάδες» ιδιόκτητα αρχεία μαζί του στους Ράπτορς, οι οποίοι τον προσέλαβαν αυτό το καλοκαίρι.

Η αγωγή κατονομάζει 14 κατηγορούμενους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ράπτορς και η μητρική τους εταιρεία, Maple Leaf Sports & Entertainment (MLSE), μαζί με τους Ραγιάκοβιτς, Αζοτάμ, τον προπονητή ανάπτυξης παικτών των Ράπτορς, Νόα Λιούις και άλλα 10 ονόματα που δεν έγιναν γνωστά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Ο κατηγορούμενος Ραγιάκοβιτς και οι άλλοι κατηγορούμενοι στρατολόγησαν και χρησιμοποίησαν τον Αζοτάμ που λειτούργησε σαν κατάσκοπος στον οργανισμό των Νικς για να μεταφέρει πληροφορίες που θα βοηθούσαν τους Ράπτορς», ανέφερε η μήνυση.

Τα ιδιόκτητα αρχεία φέρεται να περιλαμβάνουν προηγμένες αναφορές scouting άλλων ομάδων του NBA.

Οι Νικς ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Ραγιάκοβιτς και οι άλλοι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν τον Άζοτάμ για «διοχέτευση ιδιόκτητων πληροφοριών στους Ράπτορς» που θα τους βοηθούσε να στελεχώσουν το προπονητικό τιμ αλλά και το τιμ υπέυθυνο για τις βιντεοσκοπημένες αναλύσεις.

Οι Ράπτορς είπαν ότι ενημερώθηκαν για την υποτιθέμενη παραβίαση εκ των προτέρων και σχεδίαζαν να συνεργαστούν με τους Νικς.

«Η MLSE και οι Τορόντο Ράπτορς έλαβαν μια επιστολή από την MSG (Madison Square Garden Sports) την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας, με την οποία γνωστοποίησαν αυτήν την καταγγελία», ανέφερε η MLSE σε δήλωση. «Η MLSE απάντησε αμέσως, καθιστώντας σαφή την πρόθεσή μας να διεξαγάγουμε εσωτερική έρευνα και να συνεργαστούμε πλήρως».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!