Ο ΟΦΗ έμεινε στο 1-1 με τη Φιορεντίνα στο τελευταίο του φιλικό και έδειξε ότι είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι σημαντικά. Αλλά δεν είναι και ασήμαντα. Από ένα τέτοιο παιχνίδι όλοι βγαίνουν κερδισμένοι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του ΟΦΗ όταν έκλεισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τα δυνατά φιλικά όταν συμφώνησαν να παίξουν με τη Φιορεντίνα.

Ο Βλάντας Νταμπράουσκας δεν πρέπει να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Μιας και όχι μόνο αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης εξαιρετικά. Αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το τέλος με τον Φελίπε και να πάρουν το 1-1 που έμεινε ως το τέλος.

Σίγουρα εκείνοι που πρέπει να προβληματιστούν περισσότερο είναι οι Ιταλοί. Οι «βιόλα» σε γενικές γραμμές είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, αν ήταν πιο τυχεροί ή πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια θα είχαν πάρει τη νίκη. Άλλωστε ένας από τους λόγους που έμειναν μόνο στο τέρμα του Κοκόριν δεν ήταν μόνο τα δοκάρια του Μανδά. Αλλά και ο ίδιος ο νεαρός κίπερ που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Έτσι, στην πρόβα… τζενεράλε του ΟΦΗ με τη Φιορεντίνα τα αποτελέσματα που βγαίνουν από εμάς είναι τα εξής:

Ένας πραγματικός… Κέρβερος! 

Ο Χρήστος Μανδάς από την περσινή σεζόν όταν και μπήκε από το… παράθυρο στα βασικά πλάνα του ΟΦΗ καίει καρδιές. Οι εμφανίσεις του 21χρονου τερματοφύλακα είναι ολοένα και πιο μεστές. Αν συνεχίσει έτσι και την επόμενη αγωνιστική χρονιά που ξεκινάει μέσα στις επόμενες ημέρες πολύ δύσκολα θα τον χαίρονται για καιρό οι Κρητικοί, αφού το ενδιαφέρον για εκείνον θα είναι μεγάλο. Ειδικά από την ξένη αγορά!

Ο Μανδάς κόντρα στη Φιορεντίνα, μία ιταλική γαρ ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικοί είναι οι παίκτες κάτω από τα δοκάρια, έδειξε το μεγαλείο του. Είτε από κοντά, είτε από μακριά ήταν σε ετοιμότητα. Μάλιστα, όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι όταν του έγινε ένα φάουλ προς την εστία του και εκείνος όχι απλά ήταν σταθερός. Αλλά μπλόκαρε την μπάλα στον αέρα σαν να ήταν… παιχνιδάκι! Σίγουρα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Κρητικών για τη σεζόν που ακολουθεί!

Όλα ξεκινάνε από την άμυνα!

Τα πόδια των περισσότερων ποδοσφαιριστών ακόμα -και όχι μόνο εκείνων του ΟΦΗ- είναι βαριά από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Το πνεύμα είναι πρόθυμο, αλλά το σώμα μερικές φορές δεν ακολουθεί. Η αμυντική λειτουργία των Κρητικών στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα -ειδικά απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό και καλό αντίπαλο- έδειξε να είναι «δεμένη», παρά το γεγονός ότι απαρτιζόταν από δύο νέα πρόσωπα (Ανδρέας Καρώ και Βασίλης Λαμπρόπουλος) και ο σχηματισμός ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός.

Η άμυνα που επί σειρά ετών ήταν το αδύναμο σημείο του ΟΦΗ με τις οδηγίες του Βλάντας Νταμπράουσκας όχι μόνο έχει αλλάξει επίπεδο. Αλλά τείνει να γίνει εκείνη που θα δίνει τα αποτελέσματα και τη σιγουριά στην ομάδα για κάτι παραπάνω. Μένει αυτό να φανεί και να επιβεβαιωθεί και στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν.

Υπάρχει χώρος και χρόνος για βελτίωση!

Η μεσαία γραμμή του ΟΦΗ πλέον δεν έχει μόνο ποιότητα. Αλλά και ποσότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις σιγά- σιγά ανεβαίνουν και όλοι περιμένουν από εκεί το κάτι παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με τους Κρητικούς να είναι αρκετά αργοί στην οργάνωση του παιχνιδιού και να κάνουν εύκολα λάθη σε κοντινές μεταβιβάσεις!

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον ερχομό του Νέιρα και του Ριέρα οι «μελανόλευκοι» ήταν πιο επιθετικοί και αποτελεσματικοί. Αποτέλεσμα; Να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Φιορεντίνα, να βγουν μπροστά και εν τέλει να ισοφαρίσουν. Σίγουρα περιμένουν πολλά περισσότερα από τον Μπάκιτς, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να βρει τα πατήματά του, όπως και πέρυσι και να δείξει ότι μπορεί να είναι ο άνθρωπος που τα κάνει όλα. Όπως και ο Τοράλ.

Όλα γίνονται για τα δύο… κανόνια! 

Ο Ντίκο και Φελίπε αναμένεται τη νέα χρονιά να δώσουν μάχη για το ποιος μπορεί να είναι ο βασικός φορ του ΟΦΗ. Ο Βραζιλιάνος ήταν πιο αποτελεσματικός, ενώ ο πρώτος ήταν πιο δραστήριος και με τις κινήσεις του έδειξε να έχει περισσότερη ενέργεια και κέφια. Από την άλλη, όμως, ο Λατίνος φορ μέσα σε μερικά λεπτά είχε ένα δοκάρι και το γκολ της ισοφάρισης.

Σημαντικός παράγοντας για να αξιοποιηθούν και οι δύο όσο το δυνατόν καλύτερα είναι η αγαστή συνεργασία με το κέντρο. Κάτι που για την ώρα γίνεται, αλλά με αρκετά προβλήματα. Οπότε ο ΟΦΗ για να πάρει το 101% από τους επιθετικούς του θα πρέπει να τους αξιοποιήσει και αναλόγως. Κάτι που δεν έγινε σε τόσο μεγάλο βαθμό στο φιλικό με τη Φιορεντίνα, όμως, ήταν πολύ καλό το δείγμα ακόμη και έτσι!