Η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Σουηδίας, Κοσοβάρε Ασλάνι, παραδέχθηκε ότι οι Σκανδιναβές έχουν «το πλεονέκτημα της εμπειρίας» απέναντι στην... νεαρή εθνική Ισπανίας στον αυριανό ημιτελικό.

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Σουηδίας, Κοσοβάρε Ασλάνι, παραδέχθηκε ότι οι Σκανδιναβές έχουν «το πλεονέκτημα της εμπειρίας» απέναντι στην… νεαρή εθνική Ισπανίας, με την οποία αύριο (15/8) θα διεκδικήσουν μία θέση στο Μουντιάλ 2023, στον ημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα γίνει στο Όκλαντ.

«Έχουμε το πλεονέκτημα της εμπειρίας. Έχουμε πάει πολύ στα τελευταία μας τουρνουά και είμαι ικανοποιημένη με τον τρόπο που αγωνισθήκαμε και αυτήν την φορά», σχολίασε η διεθνής μέσος, η οποία μετρά 174 συμμετοχές και 44 γκολ με την εθνική Σουηδίας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Παρά το γεγονός ότι η Σουηδία (σ.σ. Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA), είναι ιδιαίτερα… συνεπής στις διεθνείς διοργανώσεις, δεν έχει κατακτήσει ένα σημαντικό τρόπαιο από το Euro-1984 (σ.σ. το πρώτο Euro στην Ιστορία).

Τα τελευταία χρόνια, οι Σουηδές έχουν χάσει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και του 2021, καθώς και στους ημιτελικούς του Euro-2022 και του Μουντιάλ-2019.

Στην Ωκεανία, κατάφεραν τον άθλο να αποκλείσουν τις δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες (στην φάση των 16, 5-4 στα πέναλτι, κ.α. και παρ. 0-0) και την Ιαπωνία, με 2-1.

«Νικήσαμε τους αγώνες μας σε διαφορετικά στυλ, και αυτό δείχνει την δύναμη αυτής της ομάδας», τόνισε η 34χρονη πρώην άσος της Παρί ΣΖ και νυν της Μίλαν. Επίσης πρόσθεσε: «Η εμπειρία θα μπορούσε να είναι το κλειδί, αλλά απλά ανυπομονούμε να παίξουμε. Για εμένα τώρα, προέχει να μεταδίδω την ηρεμία και να απολαμβάνω την στιγμή».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!