Το έργο για το γκρέμισμα του Σαν Σίρο «προσέκρουσε» στην απροθυμία της Περιφερειακής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λομβαρδίας, που θεωρεί το «San Siro» ως μνημείο ιστορικής σημασίας.

Μία ευχάριστη είδηση για τους Μιλανέζους φιλάθλους, δημοσίευσε σήμερα (9/8) η ιταλική εφημερίδα «Gazetta dello Sport». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εγκρίθηκε οριστικά το έργο αποδόμησης του Σαν Σίρο, του μυθικού γηπέδου που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες τις αναμετρήσεις της Ίντερ και της Μίλαν. `

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, επρόκειτο να κατασκευασθεί ένα νέο γήπεδο στην θέση που βρίσκεται σήμερα το ιστορικό γήπεδο του Μιλάνου, αλλά το έργο «προσέκρουσε» στην απροθυμία της Περιφερειακής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λομβαρδίας, που θεωρεί το «San Siro» ως μνημείο ιστορικής σημασίας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ωστόσο, το «San Siro» θα μπορούσε να εκσυγχρονισθεί και να αναδιαρθρωθεί, παρά την τοποθέτηση και των δύο «συγκατοπίκων» της Λομβαρδίας ότι «δεν ήταν δυνατό να προσαρμοσθεί η υπάρχουσα εγκατάσταση στις τρέχουσες ρυθμιστικές απαιτήσεις».

Οι δύο σύλλογοι αναζητούν νέο χώρο για να κατασκευασθούν οι νέες εγκαταστάσεις τους, με την Ίντερ να εξετάζει το «Rozzano», και την Μίλαν το «San Donato Milanese».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!