Στο ευρωπαϊκό Κ20 υπήρξαν αρκετές ελληνικές επιτυχίες που τις επόμενες μέρες θα διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο.

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 που διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε επίδοση 4,00 μέτρα στον προκριματικό. Ήταν, μαζί με την Ολλανδή Μαρίν Κιφτ, οι μόνες αθλήτριες που ξεπέρασαν όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Στα προκριματικά του αγωνίσματος μετείχε επίσης και η Ευγενία-Μαρία Παναγιώτου που κατετάγη 14η, χάνοντας στις… λεπτομέρειες την πρόκριση για τον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή πρωταθλήτρια ξεπέρασε τα 3,90 μέτρα και στη συνέχεια είχε αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,00 μέτρα. Ωστόσο, εάν είχε περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 3,90 μέτρα, θα είχε εξασφαλίσει θέση στον τελικό. Από την πλευρά της, η Αλίνα Φλώρου-Δημητριάδου δεν αγωνίστηκε στον προκριματικό του επί κοντώ. Και ο λόγος ήταν πως στη διάρκεια της προθέρμανσης ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στη μέση της.

Στο μεταξύ, Άγγελος Μαντζουράνης και Γιώργος Παπαναστασίου προκρίθηκαν στον τελικό της σφυροβολίας. Ο Μαντζουράνης, μάλιστα, χρειάστηκε μόνο μια βολή στο β΄ γκρουπ για να «κλείσει θέση» στον τελικό. Έστειλε τη σφύρα στα 77,16 μέτρα και σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό, την ώρα που το όριο πρόκρισης ήταν τα 77 μέτρα. Από την πλευρά του, ο Παναστασίου μετείχε στο α΄ γκρουπ και με επίδοση 69,63 μέτρα κατετάγη δέκατος στο σύνολο, με αποτέλεσμα να πάρει και αυτός το «εισιτήριο» για τον τελικό. Στα προκριματικά της σφυροβολίας μετείχε και ο Σοφοκλής Κουβεδάκης, ο οποίος με επίδοση 66,45 μέτρα κατετάγη 15ος.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Την πρόκριση για τον αυριανό (9/8) τελικό της σφαιροβολίας πήρε ο Δημήτρης Αντωνάτος. Ο νεαρός πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 19,30 μέτρα (είχε επίσης βολές στα 18,45 και στα 18,83 μέτρα) και πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ20. Το οποίο κατέχει ο Οδυσσέας Μουζενίδης με 19,46 μέτρα.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Καμπίτσης προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μέτρων. Ο νεαρός σπρίντερ ήταν τέταρτος στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 21.49 και πέρασε στον αυριανό (9/8) ημιτελικό με τον 15ο καλύτερο χρόνο. Στα προκριματικά του αγωνίσματος μετείχε και ο Πέτρος Παπαγιάννης, περίπου δύο ώρες μετά τη συμμετοχή του στα προκριματικά των 400 μέτρων με εμπόδια. Μετά από δύο άκυρες εκκινήσεις που δόθηκαν στην κούρσα, ο Έλληνας σπρίντερ έφυγε από το βατήρα του, αλλά στα πρώτα μέτρα ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και σταμάτησε.

Στα 400 μέτρα με εμπόδια η Κατερίνα Νατσιοπούλου κατετάγη όγδοη στην τρίτη προκριματική σειρά και 29η στο σύνολο με επίδοση 62.87. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Πέτρος Παπαγιάννης έχασε την πρόκριση για τον ημιτελικό. Χτύπησε στο τελευταίο εμπόδιο πριν τον τερματισμό και τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του με 52.86. Ενώ κατετάγη 25ος στο σύνολο, με τους πρώτους 24 να παίρνουν το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό. Στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος μετείχε ο Νίκος Σφακιωτάκης και με επίδοση 53.11 τερμάτισε έβδομος και κατετάγη 26ος στο σύνολο. Ενώ ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης έτρεξε στην τέταρτη προκριματική σειρά και με 55.06 κατέλαβε την 36η θέση στο σύνολο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!