Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε σήμερα (7/8) μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Γκάι Πνίνι.

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε σήμερα (7/8) μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Γκάι Πνίνι. Ένα μήνα πριν τα 40ά γενέθλιά του, ο πολύπειρος σμολ φόργουορντ, ο οποίος σήκωσε το τρόπαιο της EuroLeague το 2014 ως αρχηγός της ομάδας, όταν η Μακάμπι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, έβαλε τέλος στην αγωνιστική καριέρα του και θα ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο της «ομάδας του λαού», ως ένας από τους βοηθούς του -πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού- Όντεντ Κάτας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Πνίνι μέτρησε τρεις θητείες ως παίκτης της Μακάμπι. Η πρώτη ήταν στις «μικρές» κατηγορίες, ακολούθησε η δεύτερη το διάστημα 2009-17 και η τρίτη ήταν την παρελθούσα σεζόν, όταν είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Εκτός από το τρόπαιο της EuroLeague του 2014, ο Πνίνι πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων με τη Μακάμπι, την οποία βοήθησε να κατακτήσει και οκτώ κύπελλα. Πριν επιστρέψει στη Μακάμπι το περασμένο καλοκαίρι, αγωνίστηκε για μια πενταετία (2017-22) στη Χάποελ Χολόν, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2022 και ενός κυπέλλου το 2018. Παράλληλα, είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με 521 εμφανίσεις.

Ο Πνίνι πέρασε από τα τμήματα υποδομής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, πριν αρχίσει την καριέρα του στη Μακάμπι Ρα’ανανά. Αργότερα αγωνίστηκε σε Μπνέι Χασαρόν και Χάποελ Ιερουσαλήμ, προτού… μεταναστεύσει σε Σερβία και Κύπρο, όπου φόρεσε τις φανέλες της FMP Ζελέζνικ και του Κεραυνού Στροβόλου, αντίστοιχα, για να επιστρέψει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2009.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!