Σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Ντιναμό, η ΑΕΚ στα playoffs του Europa League, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας - Κοπεγχάγη.

Με το νικητή του ζευγαριού Κοπεγχάγη (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) θα αναμετρηθεί η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League, εάν αποκλειστεί από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/8) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο «Δικέφαλος» θα δώσει στην «OPAP Arena» το πρώτο παιχνίδι στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 31/8.

Οι δέκα ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ προκρίνονται στη φάση των ομίλων του Europa League, στην οποία θα δώσουν ακόμη το «παρών» δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν από το Champions League (σ.σ. έξι από τα πλέι οφ και άλλες τέσσερις από το League Path του τρίτου προκριματικού γύρου).

Επίσης, άλλες 12 ομάδες έχουν προκριθεί απευθείας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτές είναι οι Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ, Μπράιτον (Αγγλία), Βιγιαρεάλ, Μπέτις (Ισπανία), Αταλάντα, Ρόμα (Ιταλία), Φράιμπουργκ, Λεβερκούζεν (Γερμανία), Τουλούζ, Ρεν (Γαλλία) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία).

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League έχουν ως εξής:

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) ή Ντνίπρο (Ουκρανία) – Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Γκενκ (Βέλγιο) – Τσουκαρίτσκι (Σερβία)
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) – Λουγκάνο (Ελβετία)
Αστάνα (Καζακστάν) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Άγιαξ (Ολλανδία)
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) ή Χάκεν (Σουηδία) – Αμπερντίν (Σκωτία)
Λίντσερ (Αυστρία) – Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) ή Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία)
Ηττημένος του ζευγαριού Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε)-Μόλντε (Νορβηγία) – Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) ή ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)
Ηττημένος του ζευγαριού Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)
Ηττημένος του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) – Ηττημένος του ζευγαριού Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)-Άρης Λεμεσού (Κύπρος)
Ηττημένος του ζευγαριού ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Ηττημένος του ζευγαριού Κοπεγχάγη (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!