Η δευτεραθλήτρια Αγγλίας Άρσεναλ υποδέχεται την νταμπλούχο Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ, με στόχο τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν.

Με το Κομιούνιτι Σιλντ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα (6/8, 18:00), «ανοίγει η αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 στην Αγγλία. Η δευτεραθλήτρια Αγγλίας Άρσεναλ υποδέχεται -ως τυπικά γηπεδούχος- την νταμπλούχο Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ, με μοναδικό στόχο τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κομιούνιτι Σιλντ επιστρέφει στο «ναό του ποδοσφαίρου», καθώς η περυσινή αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο της Λέστερ στις 30 Ιουλίου 2022, αφού την επομένη (31/7) ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο Γουέμπλεϊ ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των γυναικών. Παράλληλα, η επιστροφή του Κομιούνιτι Σιλντ στο «σπίτι» του αγγλικού ποδοσφαίρου συμπίπτει με μια… σημαδιακή ημερομηνία, καθώς εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που το παλιό Γουέμπλεϊ άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Την τροπαιοθήκη της Άρσεναλ κοσμούν 15+1 τρόπαια του Κομιούνιτι Σιλντ (ή Τσάριτι Σιλντ όπως ονομαζόταν παλιότερα), καθώς οι «κανονιέρηδες» μοιράστηκαν τον τίτλο του 1991, αφού η αναμέτρησή τους με την Τότεναμ στο παλιό Γουέμπλεϊ έληξε ισόπαλη 0-0. Οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν για τελευταία φορά την κατάκτηση του Κομιούνιτι Σιλντ το 2020, όταν νίκησαν τη Λίβερπουλ με 5-4 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 1-1). Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι μετράει έξι τίτλους στο θεσμό, με τελευταίο το 2019, όταν επιβλήθηκε της Λίβερπουλ με 5-4 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 1-1).

Το Κομιούνιτι Σιλντ θα διαιτητεύσει ο Στούαρτ Άτγουελ, ενώ, εάν οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες μετά τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας, η αναμέτρηση θα οδηγηθεί κατευθείαν στα πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κομιούνιτι Σιλντ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αρχίσει στις 19:30, ωστόσο, μετά από συνομιλίες ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, μετατέθηκε για τις 18:00, προκειμένου να βοηθηθούν οι φίλαθλοι της Σίτι που θα πρέπει να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής στο Μάντσεστερ μετά το παιχνίδι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!