Εκτός δράσης έθεσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ τον Ηλία Κορομηλά, μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης με τις καταγγελίες του Μίκολα Αμπρόσοφ.

Εκτός δράσης έθεσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ τον Ηλία Κορομηλά, μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης με τις καταγγελίες του Μίκολα Αμπρόσοφ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός ρέφερι κατήγγειλε προσπάθεια δωροδοκίας του πριν από τον δεύτερο τελικό της Ούνικς Καζάν με τη Μονακό για τη σεζόν 2020-21 στο EuroCup, εμπλέκοντας μάλιστα τόσο τον Έλληνα διαιτητή όσο και τον Ουκρανό Μπόρις Ρίζικ. Γι’ αυτό το θέμα η EuroLeague Basketball εξέδωσε νωρίτερα σήμερα (3/8) ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι αρχίζει έρευνα για τις καταγγελίες του Αμπρόσοφ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κορομηλάς είχε οριστεί πρώτος διαιτητής στο αυριανό φιλικό Ελλάδα-Σλοβενία στο ΟΑΚΑ (4/8, 19:00), στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης. Μετά την εξέλιξη αυτή, ωστόσο, αντικαταστάθηκε και τη διαιτητική τριάδα του φιλικού θα συνθέσουν οι Παπαπέτρου, Θεονάς και Καρπάνος.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής: «Η ΚΕΔ/ΕΟΚ, αφού έλαβε γνώση για την έναρξη ερευνητικής διαδικασίας από την Euroleague, για καταγγελία στην οποία εμπλέκεται και το όνομα του διεθνή Ελληνα διαιτητή Ηλία Κορομηλά, προχώρησε στην αντικατάστασή του από αγώνες προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών στους οποίους είχε συμπεριληφθεί από τις 27/7 όταν και είχαν γίνει οι ορισμοί. Ο Ηλίας Κορομηλάς θα παραμείνει εκτός δράσης μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την έκδοση του τελικού πορίσματος της έρευνας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!