Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (3/8) η EuroLeague Basketball, με την οποία ενημερώνει ότι αρχίζει έρευνα για τις καταγγελίες του Ουκρανού διαιτητή Μίκολα Αμπρόσοφ.

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (3/8) η EuroLeague Basketball, με την οποία ενημερώνει ότι αρχίζει έρευνα για τις καταγγελίες του Ουκρανού διαιτητή Μίκολα Αμπρόσοφ. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τις καταγγελίες που έκανε ο 42χρονος ρέφερι περί προσπάθειας δωροδοκίας του πριν από τον δεύτερο τελικό της Ούνικς Καζάν με τη Μονακό για τη σεζόν 2020-21 στο EuroCup, εμπλέκοντας μάλιστα τον Έλληνα διαιτητή, Ηλία Κορομηλά, και τον Ουκρανό διαιτητή, Μπόρις Ρίζικ.

Η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball έχει ως εξής:

«Υπό το φως των πρόσφατων άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε πολλά ΜΜΕ σχετικά με την υποτιθέμενη πρόθεση να δωροδοκηθεί ένα από τα μέλη της διαιτητικής ομάδας που διηύθυνε το Game 2 των τελικών της σεζόν 2020-21 του EuroCup, η EuroLeague Basketball θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

– Τα πρότυπα ακεραιότητας όλων των διαιτητών της Euroleague Basketball στηρίζονται στην ισχυρή τήρηση ηθικών αρχών και αξιών, όπως η ειλικρίνεια, η τιμή και η αξιοπιστία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

– Η Euroleague Basketball ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο παρακολούθησης για να εγγυηθεί ότι όλα τα παιχνίδια διεξάγονται κάτω από ένα αδιαμφισβήτητο περιβάλλον ευ αγωνίζεσθαι, εφαρμόζοντας μια πολιτική μηδενικής ανοχής για δωροδοκία και διαφθορά.

– Η Euroleague Basketball θα ανοίξει εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε ο Ουκρανός διαιτητής, Μίκολα Αμπρόσοφ.

– Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα, η EuroLeague Basketball θα παρουσιάσει δημόσια το αποτέλεσμά της και, εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία, θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ή κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου μπορεί να εμπλέκεται».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!