Αγγλία: Οι αρχές του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν εισαγάγει μια σειρά από πειθαρχικά μέτρα για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παικτών, των προπονητών και των φιλάθλων.

Οι αρχές του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν εισαγάγει μια σειρά από πειθαρχικά μέτρα για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παικτών, των προπονητών και των φιλάθλων σε όλα τα επίπεδα του αγώνα την επόμενη σεζόν, όπως ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση τη Δευτέρα (31/7) κυβερνητικές αρχές. Αγγλία

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι διαιτητές θα έχουν μεγαλύτερη εξουσία να ενεργούν ενάντια σε απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ οι αρχηγοί θα «…αναλάβουν την ευθύνη για τους συμπαίκτες τους» και να προωθούν το δίκαιο παιχνίδι και το σεβασμό προς τους διαιτητές του αγώνα.

Περιστατικά στα οποία πολλοί παίκτες έρχονται αντιμέτωποι ή εισβάλλουν στον προσωπικό χώρο των διαιτητών, θα έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας παίκτης να λάβει κάρτα, με την ομοσπονδία (FA) να διατηρεί το δικαίωμα να λάβει περαιτέρω μέτρα κατά του παραβάτη συλλόγου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Επίσης, εισήχθησαν νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση προσβλητικών χειρονομιών και εμφάνισης προσβλητικών μηνυμάτων που βασίζονται σε ποδοσφαιρικές τραγωδίες, με άτομα που κρίνονται ένοχα για τέτοια αδικήματα να αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις στα γήπεδα και ποινική δίωξη.

Ένας οπαδός που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας της περασμένης σεζόν εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας μια προσβλητική αναφορά στην καταστροφή του Χίλσμπορο κατά την οποία 97 οπαδοί πέθαναν σε συντριβή το 1989, τον Ιούνιο, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου για τέσσερα χρόνια.

Ένας οπαδός της Τότεναμ αποκλείστηκε επίσης από αγώνες για τρία χρόνια, αφού έκανε χειρονομίες που χλεύαζαν την τραγωδία του Χίλσμπορο στον αγώνα της Premier League με την Λίβερπουλ τον Απρίλιο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι καλούμε τους λεγόμενους οπαδούς να σταματήσουν αυτή την άθλια συμπεριφορά μιας μειονότητας που έχει τρομερό αντίκτυπο στους πενθούντες και τις κοινότητες», δήλωσε ο Ντάγκλας Μακέι, Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και Αθλητικός Εθνικός Εισαγγελέας.

«Αν δεν το κάνουν τότε αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αποκλειστούν από το παιχνίδι που ισχυρίζονται ότι αγαπούν».

Μεταξύ των υπογραφόντων του νέου πειθαρχικού χάρτη περιλαμβάνονται η FA, η Premier League, η English Football League (EFL) και η Super League Γυναικών (WSL).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Το ποδόσφαιρο έχει μια απίστευτη δύναμη να εμπνέει ανθρώπους όλων των ηλικιών και το επαγγελματικό παιχνίδι αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους παίζουν και παρακολουθούν το άθλημα», δήλωσε ο επικεφαλής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς.

«Θέλουμε οι παίκτες, οι προπονητές και οι οπαδοί να συνεχίσουν να δείχνουν το πάθος τους, αλλά αυτά τα νέα μέτρα εισήχθησαν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξεπεραστεί η γραμμή όσον αφορά τη συμπεριφορά εντός γηπέδου και τεχνικής περιοχής. Τα μέτρα περιλαμβάνουν έναν τεχνικό κώδικα δεοντολογίας που απαιτεί από όλους να συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο, καθώς και αυξημένες οικονομικές κυρώσεις για σοβαρούς και υποτροπιάζοντες παραβάτες. Για παράδειγμα κανείς από τον πάγκο δεν μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε διαιτητή του αγώνα στο ημίχρονο ή στην ώρα του αγώνα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Αγγλία Αγγλία Αγγλία