Με γκολ στην εκπνοή του Κρίσιταν Μάνχερτς η Ουγγαρία επικράτησε της Ισπανίας και θα αντιμετωπίσει την εθνική μας το Σάββατο στις 12:00 για το χρυσό μετάλλιο.

Με ένα γκολ του Κρίσιταν Μάνχερτς στην εκπνοή, από τραγικό λάθος του Ουνάι Αγκίρε, η Ουγγαρία νίκησε 12-11 την Ισπανία στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, και θα είναι η αντίπαλος της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών στον τελικό του Σαββάτου (29/7, 12:00). Αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, οι Μαγυάροι έδειξαν ψυχή και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, φτάνοντας για 11η φορά (σε 20 διοργανώσεις) σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Ουγγαρία προηγήθηκε 4-3 στα μέσα της δεύτερης περιόδου και μάλιστα στο σημείο εκείνο ο Βόγκελ απέκρουσε πέναλτι του Περόνε. Ακολούθησε όμως ένα ξέσπασμα των Ισπανών, που με σερί 7-4 πήραν τον έλεγχο του αγώνα και φάνηκε να τον διατηρούν. Η ομάδα του Ζολτ Βάργκα μείωσε στο ένα γκολ, αλλά κάθε φορά οι Ίβηρες έμοιαζαν να έχουν τις απαντήσεις, βρίσκοντας σκορ από αρκετούς διαφορετικούς παίκτες (κάτι που χρειάζονταν, καθώς ο κατ΄εξοχήν σκόρερ τους, Αλβαρο Γρανάδος, έμεινε «άσφαιρος»). Ιδιαίτερα στο τελευταίο οκτάλεπτο, κάθε φορά που οι Μαγυάροι πλησίαζαν, η «ρόχα» απαντούσε άμεσα, με το γκολ του Μάγιαρακ να διαμορφώνει το 11-9, 3΄12΄΄ πριν τη λήξη.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το τελευταίο τρίλεπτο έφερε τη μεγάλη ανατροπή και δικαίωσε το πείσμα των Ούγγρων. Ο Γιάνσικ από τα 2μ. μείωσε, μετά από εξαιρετική ασίστ του φουνταριστού Τόνι Νέμετ και ο Μάρτον Βάμος με απίθανο εξάμετρο, πέρασε τη μπάλα από τέσσερα μπλοκ και ισοφάρισε, 1΄55΄΄ πριν τη λήξη. Στο τελευταίο λεπτό η Ισπανία κέρδισε την τρίτη αποβολή του Ζάλανκι και ο Νταβίντ Μαρτίν πήρε τάιμ άουτ, αλλά το σουτ του Σαναούχα σταμάτησε σε μπλοκ. Η Ουγγαρία ξεκίνησε την τελευταία της επίθεση στα 16΄΄, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Μάνχερτς και αυτός από πολύ δύσκολη θέση επιχείρησε σουτ στην κλειστή γωνία του Αγκίρε. Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου φάνηκε να αποκρούει εύκολα, αλλά η μπάλα του γλίστρησε και πέρασε τη γραμμή, γράφοντας τον επίλογο του ημιτελικού.

Ελλάδα-Ουγγαρία λοιπόν, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την κορυφή του κόσμου.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 3-2, 5-3
Τα γκολ:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μάνχερτς 3, Ζάλανκι 2, Γιάνσικ 2, Ανγκιαλ, Βιν. Βιγκβάρι, Βάμος, Νέμετ, Βάργκα
ΙΣΠΑΝΙΑ: Μουναρίθ 2, Σαναούχα 2, Περόνε 2, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Καμπάνας, Μάγιαρακ, Μπούστος

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!