Το φαινόμενο που λέγεται Νόρα Δράκου είναι δύσκολο να εξηγηθεί με τα δεδομένα που ισχύουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Το φαινόμενο που λέγεται Νόρα Δράκου είναι δύσκολο να εξηγηθεί με τα δεδομένα που ισχύουν στον ελληνικό αθλητισμό, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Στα 31 της χρόνια, στην έβδομη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια όλων των εποχών (από άποψης διάρκειας τουλάχιστον) κατάφερε να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό της και να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού κατετάγη 11η στους ημιτελικούς της Φουκουόκα με 27.87, βελτιώνοντας το 27.96 που είχε σημειώσει στις 4 Μαρτίου 2022, στην Αλεξανδρούπολη. Εξασφάλισε το τρίτο καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (μετά τη συμμετοχή στον τελικό του Καζάν το 2015 και την ένατη θέση της Σανγκάης το 2011) και συνεχίζει να δείχνει το δρόμο στις νεότερες αθλήτριες.

Η κορυφαία των ημιτελικών, η Ρέγκαν Σμιθ από τις ΗΠΑ, πέτυχε ρεκόρ Αμερικής με 27.10, αφήνοντας δεύτερη τη -νικήτρια των 100μ.- Κέιλι ΜακΚίοουν, που έκανε 27.26. Για την τελευταία προνομιούχο θέση του αυριανού (27/7) τελικού θα χρειαστεί μπαράζ ανάμεσα στις Κινέζες Σουεέρ Γουάνγκ και Λετιάν Γουάν, που τερμάτισαν ακριβώς με την ίδια επίδοση (27.74).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Νόρα Δράκου