Σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο Αρκάδιος Ασπουγαλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης αφού προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο

Σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο Αρκάδιος Ασπουγαλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Φουκουόκα, καθώς μετά από εξαιρετική εμφάνιση προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο. Ο αθλητής του Ηρακλή κατέλαβε τη 12η θέση των προκριματικών με χρόνο 27.23, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ (27.55) και «αγγίζοντας» το πανελλήνιο ρεκόρ του Δημήτρη Ξυνάδα (27.20), που κρατάει από το 2009. Ο 22χρονος πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να το καταρρίψει το μεσημέρι (14:34 ώρα Ελλάδας), όταν θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί του αγωνίσματος.

Ο Κινέζος Χαϊγιάνγκ Κιν, μετά το θρίαμβο στα 100μ. πρόσθιο, έβαλε… πλώρη για το χρυσό και στο 50άρι, καθώς ήταν ο κορυφαίος του προκριματικού με 26.34, που αποτελεί και ρεκόρ Ασίας. Τον ακολούθησε ο πρωταθλητής Ευρώπης και «ασημένιος» πέρυσι στη Βουδαπέστη, Νικολό Μαρτινένγκι από την Ιταλία, με 26.64.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην τρίτη κούρσα του σε ισάριθμες ημέρες στη Φουκουόκα, ο Δημήτρης Μάρκος κατετάγη 21ος στα 800μ. ελεύθερο με 7:55.72, χωρίς να καταφέρει να κολυμπήσει κοντά στο χρόνο του και να κυνηγήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς. Οι τρεις πρώτοι των 400μ., ο Αυστραλός Σάμιουελ Σορτ (7:40.90), ο Τυνήσιος Αχμέντ Χαφναουί (7:41.97) και ο Γερμανός Λούκας Μάρτενς (7:42.04) ήταν οι καλύτεροι του προκριματικού, ενώ ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπροκ, που ήταν δεύτερος πέρυσι στη Βουδαπέστη και στη Φουκουόκα πανηγύρισε δύο χρυσά στο open water, έμεινε ένατος και αποκλείστηκε από τον αυριανό (26/7) τελικό.

Η Αρτεμις Βασιλάκη, στην παρθενική παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση, συμμετείχε στα 200μ. ελεύθερο, όπου με 2:03.92 κατετάγη 44η μεταξύ 65 αθλητριών. Η Αυστραλη Μόλι Ο΄Κάλαχαν με 1:55.68 ήταν η ταχύτερη, μπροστά από την Καναδή Σάμερ ΜακΙντος (1:55.88) και την επίσης Αυστραλή Αριάρν Τίτμους (1:56.20), που είναι η Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος. Επισημαίνεται ότι η Κέιτι Λεντέκι δεν δήλωσε συμμετοχή στα 200μ., προκειμένου να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!