Η Σερβία επικράτησε της Ιταλίας με 15-14 στα πέναλτι και θα αντιμετωπίσει την εθνική μας την Πέμπτη (27/7) στις 11 π.μ. για μια θέση στον τελικό.

Αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες της, η Σερβία νίκησε 15-14 στα πέναλτι την Ιταλία, προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Φουκουόκα και θα είναι η αντίπαλος της εθνικής ανδρών, την Πέμπτη (27/7) στις 11 π.μ.

Οι «πλάβι», που είδαν τη «χρυσή γενιά» να αποχωρεί μαζικά μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που πέρυσι στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ έμειναν εκτός οκτάδας, χάνοντας από τη Γαλλία, που φέτος τερμάτισαν έβδομοι και… καταϊδρωμένοι στο World Cup, χάνοντας ακόμη και από τη Ρουμανία (!), και που ταξίδεψαν στην Ιαπωνία χωρίς τον κορυφαίο εν ενεργεία διεθνή τους (Ντούσαν Μάντιτς) πανηγύρισαν την πρώτη μεγάλη επιτυχία του νέου κύκλου τους, αφήνοντας εκτός τετράδας την περσινή φιναλίστ και τροπαιούχο το 2019.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στον κανονικό αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, χωρίς να μπορεί καμία να ξεφύγει. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί έπαιρναν το προβάδισμα και οι Σέρβοι ισοφάριζαν, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Βουλιαγμένης, Νεμάνια Ούμποβιτς, να σκοράρει από θέση φουνταριστού και να διαμορφώνει το τελικό 11-11, 48 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στη διαδικασία των πέναλτι, οι δύο τερματοφύλακες έκαναν αρχικά από μία απόκρουση (ο Μίτροβιτς σταμάτησε τον Ντι Σόμα και ο Ντελ Λούνγκο τον Ραντούλοβιτς), αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ φύλαγε άλλη μία για το τέλος, αποκρούοντας το σουτ του Νταμόντε. Ο Στραχίνια Ράσοβιτς (που είχε χάσει πέναλτι στον κανονικό αγώνα) ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση και έστειλε τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες στο δρόμο της εθνικής. Η μεγάλη ευκαιρία για την πολυπόθητη ρεβάνς του τελικού του Τόκιο είναι ενώπιον των Ελλήνων διεθνών…

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 4-4, 2-2
Στα πέναλτι: 3-4
Τα γκολ:
ΙΤΑΛΙΑ: Ντι Φούλβιο 4, Κανέλα 2, Μπρούνι 2, Ντι Σόμα 2, Πρεσούτι 2, Βελότο, Φοντέλι
ΣΕΡΒΙΑ: Στρ. Ράσοβιτς 5, Γιάκσιτς 3, Ντράσοβιτς 2, Βούτσινιτς 2, Λάζιτς, Ούμποβιτς, Μαρτίνοβιτς

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!