Τα ρόστερ των ομάδων της Euroleague ολοκληρώνονται. Παναθηναϊκός και Ερυθρός Αστέρας κινούνται μέχρι στιγμής με έναν ξεκάθαρο στόχο.

Αρκετά απασχολημένες είναι οι ομάδες της Euroleague το φετινό καλοκαίρι. Άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο. Παναθηναϊκός και Ερυθρός Αστέρας ανήκουν σίγουρα στην πρώτη κατηγορία. Και οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν να αλλάξουν αρκετά, κάτι που σημαίνει πως έχουν κάνει και τις περισσότερες κινήσεις. Εννιά για την ακρίβεια.

Οι παίκτες που έχουν αποκτήσει είναι πολύ καλού επιπέδου. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές προσδοκίες που θα πρέπει να επιβεβαιωθούν στο παρκέ. Ωστόσο στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους υπόλοιπους. Πως δεν θα μπουν απλά για να παίξουν. Αλλά για να κάνουν τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός που θέλει να επιστρέψει στις παλιές δόξες

Η 17η θέση πέρσι έπεσε… βαριά στον Παναθηναϊκό. Πράγμα απολύτως λογικό αφού μιλάμε για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης. Οι Πράσινοι αποφάσισαν να τα αλλάξουν όλα φέτος και το έδειξαν με το… καλημέρα. Όταν και συμφώνησαν με τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Τούρκος τεχνικός είχε δείξει τρομερό έργο στην Αναντολού Έφες και το «τριφύλλι» έψαχνε ένα δυνατό όνομα για τον πάγκο του. Ο 57χρονος προπονητής αποφάσισε να «ξηλώσει» σχεδόν όλο το ρόστερ. Συνεπώς οι κινήσεις που θα γινόντουσαν θα ήταν πολλές.

Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσεις τους: Κώστα Σλούκα, Δημήτρη Μωραΐτη, Τζέριαν Γκραντ, Λούκα Βιλντόσα, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου, Ματίας Λεσόρ, Κώστα Αντετοκούνμπο και Κάιλ Γκάι. Συν άλλες τρεις μεταγραφές που αναμένεται να καλύψουν τις θέσεις «3», «4» και «5». Aυτό που μένει να δούμε όμως είναι με ποιον τρόπο ο Αταμάν θα τους κάνει ομάδα.

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Ερυθρός Αστέρας

Από την περσινή σεζόν ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να δείξει τις… άγριες διαθέσεις του. Η απόκτηση τόσο του Λούκα Βιλντόσα, όσο και του Φακούντο Καμπάτσο, συν την πρόσληψη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσαν μια διαφορετική πνοή. Μπορεί η εν λόγω ομάδα να μην έμεινε πολύ μαζί, όμως το πλάνο παραμένει ίδιο και φέτος.

Το ρόστερ δομείται καλά και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν στο Βελιγράδι. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να χτυπήσουν τόσο την Παρτίζαν στην Αδριατική και το σερβικό πρωτάθλημα, όσο και μια θέση στα πλέι-οφ της Euroleague. Κάτι που προς το παρόν δεν μοιάζει απίθανο να συμβεί. Πόσο μάλλον όταν στην άκρη του πάγκου είναι ένας άνθρωπος σαν τον Ιβάνοβιτς.

Οι Σέρβοι φέτος έχουν αποκτήσει τους: Μίλος Τεόντοσιτς, Γιάγκο ντος Σάντος, Σαμπάζ Νέιπιερ, Άνταμ Χάνγκα, Ρόκας Γκιεντράιτις, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Τζόελ Μπόλομποϊ, Μάικ Τόμπι και Μάρκο Σιμόνοβιτς. Παίκτες που έχουν την κατάλληλη εμπειρία για να παλέψουν σε αυτό το επίπεδο. Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, έτσι κι εδώ, η ερώτηση είναι αν μπορέσουν να δέσουν.