Οριστικοποιήθηκε η ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Σάντι Μίνα.

Το τμήμα προσφυγών του Αστικού και Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ανδαλουσίας, της Τέουτα και της Μελίγια (TSJA) επιβεβαίωσε την απόφαση του Δικαστηρίου της Αλμερία, το οποίο καταδίκασε τον Σάντι Μίνα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ποινή, κατά της οποίας μπορεί να ασκηθεί έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας, δέχεται τα αποδεδειγμένα γεγονότα, όπως αυτά αναλύθηκαν στο Δικαστήριο της Αλμερία και τα οποία εξιστορούν τη σεξουαλική κακοποίηση που συνέβη τον Ιούνιο του 2017 σε ένα φορτηγό, που ήταν σταθμευμένο κοντά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Η απόφαση, η οποία επιβεβαιώνει την αθώωση ενός δεύτερου ατόμου με τα αρχικά του Ντ. Τζ., υπογραμμίζει ότι «δεν γίνεται ρητή αναφορά πως το θύμα συναίνεσε σε οποιαδήποτε από τις καταχρηστικές πράξεις που περιγράφονται», παρά το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής επιμένει πως «υπήρξε συναινετική σεξουαλική αλληλεπίδραση», κάτι το οποίο αρνήθηκε σθεναρά έως τώρα η γυναίκα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το Δικαστήριο απορρίπτει τους λόγους έφεσης του καταδικασθέντος, στους οποίους αναφέρει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του για αποτελεσματική δικαστική προστασία, επειδή η απόφαση του Δικαστηρίου της Αλμερία δεν ήταν αμερόληπτη κατά την αξιολόγηση των δηλώσεων του θύματος. Σάντι Μίνα

Επίσης, το τμήμα προσφυγής αποκλείει ότι το θύμα ενήργησε με κίνητρο ψεύδους, το οποίο θα συνίστατο στη λήψη μεγάλης αποζημίωσης.

Όσον αφορά την αποζημίωση για ηθική βλάβη, το θύμα ζήτησε να αυξηθεί από τις 50.000 που περιλάμβανε η αρχική ποινή του Δικαστηρίου σε σχεδόν 117.000 για τη ζημία που υπέστη και τον αντίκτυπό της στην καθημερινότητά του, ενώ ο καταδικασθείς ζήτησε να μειωθεί στα 2.000 ευρώ. Τελικά, το TSJA μείωσε την αποζημίωση στις 25.000 ευρώ.

Το Δικαστήριο της Αλμερία απεφάνθη ότι η σεξουαλική κακοποίηση τον Ιούνιο του 2017 στο Μόγιακαρ αποδείχθηκε, αφού το θύμα προσκόμισε στην προφορική ακρόαση «μια ηχηρή μαρτυρία, άφθονη σε λεπτομέρειες και σύμφωνη με όσα είχε δηλώσει προηγουμένως στα κεντρικά γραφεία».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι η μαρτυρία του θύματος «επιβεβαιώθηκε από διαφορετικά και οριστικά στοιχεία», συμπεριλαμβανομένης της ιατροδικαστικής έκθεσης που αναφέρει λεπτομερώς για εξωγεννητικές και γεννητικές βλάβες, οι οποίες συνίστανται σε εκχυμώσεις, ενώ ο ψυχολόγος αποκάλυψε ότι η κοπέλα παρουσιάζει αγχώδη και καταθλιπτικά συμπτώματα:

«Η καθημερινότητά της έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, υποφέροντας από χρόνια διαταραχή μετατραυματικού στρες που σχετίζεται άμεσα με τα γεγονότα».

Ομοίως, η απόφαση αναφέρεται στις «περιγραφές των μαρτύρων, που διαβεβαίωσαν ότι η κοπέλα έφτασε φανερά φοβισμένη, κλαίγοντας, ουρλιάζοντας και με μεγάλη ανησυχία», γεγονός που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν εκτός από τους μάρτυρες και ο γιατρός που τη βοήθησε στο κέντρο υγείας, αμέσως μετά την επίθεση.

Το δικαστήριο, υπό την προεδρία της δικαστή Ταρσίλα Μαρτίνεθ, υπογράμμισε ότι, δεδομένης της «συνοχής» της ιστορίας του θύματος, ο Σάντι Μίνα στην πρώτη του δήλωση «αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι την άγγιξε καν». Σάντι Μίνα

«Μόνο βρίσκοντας το DNA του στην κολπική κοιλότητα, αναγκάστηκε να τροποποιήσει την εκδοχή του για τα γεγονότα και να αναγνωρίσει ότι υπήρξε κολπική διείσδυση». Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την δικαστή, η εκδοχή του ποδοσφαιριστή έχει «λίγη αξιοπιστία», καθώς «μεταβάλλεται ανάλογα με την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα. Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.