Εύκολο έργο είχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών απέναντι στο Καζακστάν επικρατώντας με το ευρύ 18-2 , στο δεύτερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα

Εύκολο έργο είχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών απέναντι στο Καζακστάν, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 18-2 την ασιατική ομάδα. Έκανε το «2 στα 2» και πλέον περιμένει το κρίσιμο ματς της Παρασκευής (21/7, 07:30) με τις ΗΠΑ. Τον αγώνα που θα κρίνει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η αναμέτρηση

Ο Θοδωρής Βλάχος προφύλαξε τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη και τον βασικό αμυντικό Δημήτρη Σκουμπάκη, αλλά αυτό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του παιχνιδιού, που ήταν η αναμενόμενη. Η ελληνική ομάδα επέβαλε από την αρχή την ανωτερότητά της, αξιοποιώντας τους φουνταριστούς και βγαίνοντας σε γρήγορες επιθέσεις.Η άμυνα της ήταν απολύτως αποτελεσματική (με εξαίρεση ένα «εύκολο» γκολ από τα 2μ. στην αρχή, που θα πρέπει να δυσαρέστησε πολύ τον ομοσπονδιακό προπονητή). Η εθνική έφτασε στο 9-1 ήδη στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι διεθνείς χαλάρωσαν. Έκαναν κάποια «φτηνά» λάθη και είχαν μερικές επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε -σχετικά- αξιοπρεπή για το Καζακστάν επίπεδα.

Γιώργος Δερβίσης και Νίκος Γκίλλας, που είχαν μείνει εκτός 13άδας στην πρεμιέρα με την Αυστραλία, έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή διοργάνωση, όπως και ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, ο οποίος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια στο β΄ ημίχρονο, αντί του Ζερδεβά.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 5-0, 4-1, 3-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κάκαρης (φουνταριστός), 2-0 Κάκαρης (π.π.), 2-1 Ρουντάι (φουνταριστός), 3-1 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 4-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 5-1 Γκίλλας (κόντρα), 6-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 7-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 8-1 Γκιουβέτσης (πέναλτι), 9-1 Γκιουβέτσης (περιφέρεια), 10-1 Γκίλλας (κόντρα), 11-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 12-1 Χαλυβόπουλος (πέναλτι), 13-1 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 14-1 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 15-1 Παπαναστασίου (κόντρα), 15-2 Αχμέτοφ (πέναλτι), 16-2 Κάκαρης (φουνταριστός), 17-2 Καλογερόπουλος (κόντρα), 18-2 Καλογερόπουλος (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 1/4 με παίκτη παραπάνω, 3/3 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 5 από θέση φουνταριστού και 4 στην κόντρα.
Το Καζακστάν είχε 0/7 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 1 γκολ από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Τσόι (4΄33΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Δερβίσης (5΄29΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).

Διαιτητές: Κολόμπο (Ιταλία), Μόλερ (Αργεντινή)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Χαλυβόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Γκίλλας 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 3, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Νεμπόισα Ομπράντοβιτς): Μπαλφανμπάγεφ, Τσόι, Κάνις, Μάρκοβιτς, Αρτιουχ, Μπελούσοφ, Σακένοφ, Βουκσάνοβιτς, Αχμέτοφ 1, Ρουντάι 1, Λαμάγεφ, Σονζιγκίτοφ, Ματόλινετς

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!