Το κρισιμότερο ίσως παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα δίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/7, 04:30) η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, απέναντι στην Ιταλία καθώς το αποτέλεσμα θα καθορίσει και τη πορεία των δύο στην επόμενη φάση.

Το κρισιμότερο ίσως παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα δίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/7, 04:30) η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, απέναντι στην Ιταλία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το ματς αυτό δεν κρίνει απλά την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου, αλλά επί της ουσίας καθορίζει το δρόμο που θα βαδίσουν στη συνέχεια οι δύο ομάδες. Η νικήτρια θα περάσει απευθείας στα προημιτελικά. Κι εκεί θα βρει -λογικά- απέναντί της την Αυστραλία, μία ομάδα με μεγάλη παράδοση στο γυναικείο πόλο. Ανανεωμένη και (φαινομενικά τουλάχιστον) ένα «σκαλί» πιο κάτω από τις διεκδικήτριες των μεταλλίων. Αντίθετα, ο ηττημένος του αυριανού αγώνα θα παίξει ένα εύκολο νοκ-άουτ ματς με τον τρίτο του Δ΄ ομίλου (μάλλον η Νέα Ζηλανδία).Αλλά στη συνέχεια θα «τρακάρει» με την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ και θα χρειαστεί μεγάλη υπέρβαση για να μπει στην τετράδα.

Η προϊστορία των δύο χωρών

Ελλάδα και Ιταλία είχαν πολύ εύκολο έργο στα πρώτα δύο παιχνίδια τους στη διοργάνωση, με αντιπάλους τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή. Και γνώριζαν εκ των προτέρων τη σημασία του μεταξύ τους ντέρμπι. Πρόκειται για δύο ομάδες περίπου ισοδύναμες, με παρεμφερές στιλ παιχνιδιού. Με μακρά παράδοση κρίσιμων αναμετρήσεων, προεξάρχοντος του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η γενική προϊστορία ευνοεί σαφώς τη «σετερόζα», η οποία σε 94 αγώνες μετράει 57 νίκες, έναντι 24 της «γαλανόλευκης» (13 ματς έληξαν ισόπαλα). Αλλά σε επίπεδο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει το «πάνω χέρι», με τέσσερις νίκες και τρεις ήττες. Σε κρίσιμα παιχνίδια, η εθνική νίκησε 10-9 το 2009 στο χιαστί για πρόκριση στην οκτάδα (μέσα στη Ρώμη…). Και 14-11 στον ημιτελικό της Σανγκάης, δύο χρόνια αργότερα. Ενώ, αντίθετα, οι Ιταλίδες επικράτησαν 9-6 στον προημιτελικό του Καζάν, το 2015. Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν πολύ πρόσφατα. Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Λονγκ Μπιτς, τον περασμένο μήνα, όπου οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν 10-9 στο ματς για τις θέσεις 5-6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα). Όμως τα τελευταία 20 χρόνια έχει ανέβει μόνο μία φορά στο βάθρο, το 2015 στο Καζάν, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!