Με αποκλεισμό 18 μηνών τιμωρήθηκε από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης ο Σουηδός τενίστας, Μίκαελ Ιμέρ. Για τρία no-show σε ελέγχους ντόπινγκ εκτός αγώνων μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Με αποκλεισμό 18 μηνών τιμωρήθηκε από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης ο Σουηδός τενίστας, Μίκαελ Ιμέρ. Για τρία no-show σε ελέγχους ντόπινγκ εκτός αγώνων μέσα σε διάστημα 12 μηνών. Ο σχετικός φάκελος άνοιξε τον Ιανουάριο του 2022 και λίγους μήνες αργότερα ο 24χρονος απαλλάχθηκε σε πρώτο βαθμό, όμως η διεθνής ομοσπονδία τένις (ITF) προσέφυγε στο CAS, το οποίο ανέτρεψε την απόφαση και επέβαλε ποινή αποκλεισμού στον Ιμέρ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Σουηδός είχε αποδεχθεί τις δύο παραβάσεις, μία στις 22 Απριλίου 2021 και μία στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους, αλλά αμφισβητεί την τρίτη παράβαση, που καταγράφηκε στις 7/11/2021 και ο ίδιος την αποδίδει σε κακή συνεννόηση με τον ατζέντη του, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη συμπλήρωσε των whereabouts (σ.σ. της φόρμας που συμπληρώνουν οι αθλητές, δηλώνοντας ανά πάσα στιγμή που θα βρίσκονται, ώστε να είναι διαθέσιμοι για αιφνιδιαστικούς ελέγχους). Ο 24χρονος τενίστας υποστήριξε ότι είχε αλλάξει ξενοδοχείο σε σχέση με την αρχική κράτησή του, αλλά δεν είχε ενημερώσει τον ατζέντη του, με συνέπεια ο τελευταίος να μην επικαιροποιήσει τη φόρμα.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ιμέρ χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του CAS και πολύ αυστηρή τη 18μηνη ποινή που του επιβλήθηκε. «Δεν θεωρώ ότι παραβίασα τους κανόνες και η συνείδησή μου είναι καθαρή, με μάρτυρά μου τον Θεό» έγραψε χαρακτηριστικά το Νο 51 της παγκόσμιας κατάταξης, που πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκε στο Γουίμπλεντον, φτάνοντας ως τον 3ο γύρο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!