Ένα νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη της νεολαίας και της αθλητικής απασχόλησης των εφήβων ήταν το κεντρικό θέμα των συνομιλιών της Δευτέρας (17/7) μεταξύ του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντένκοφ, του πρώην άσου του Ολυμπιακού και νυν ΝΒΑερ, Αλεξάνταρ Βεζένκοφ, και του υπουργού Αθλητισμού της χώρας, Ντίμιταρ Ιλίεφ.

Ένα νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη της νεολαίας και της αθλητικής απασχόλησης των εφήβων ήταν το κεντρικό θέμα των συνομιλιών της Δευτέρας (17/7) μεταξύ του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντένκοφ, του πρώην άσου του Ολυμπιακού και νυν ΝΒΑερ, Αλεξάνταρ Βεζένκοφ, και του υπουργού Αθλητισμού της χώρας, Ντίμιταρ Ιλίεφ. Σάσα Βεζένκοφ

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει αθλητές ηλικίας μεταξύ 18 και 23 ετών να έχουν σωστή μετάβαση από την εφηβική ηλικία και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο υψηλό επίπεδο του επαγγελματικού αθλητισμού. Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη ώστε τα καλά αποτελέσματα που επιτυγχάνουν οι νέοι αθλητές να συνεχιστούν και σε ελίτ επίπεδο, όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του υπουργικού συμβουλίου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Είστε έμπνευση για όλους τους Βούλγαρους. Είμαι πεπεισμένος ότι η επιτυχία σας θα αποτελέσει κίνητρο για τα παιδιά μας να αρχίσουν να ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό», είπε αρχικά ο Ντένκοφ απευθυνόμενος στον δεύτερο Βούλγαρο αθλητή που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ, με τον Βεζένκοφ να δηλώνει έτοιμος για τη συμμετοχή του στην επερχόμενη εθνική εκστρατεία του υπουργείου Αθλητισμού της χώρας για την προώθηση του αθλητισμού βάσης, στην οποία θα συμμετέχουν ορισμένοι από τους σπουδαίους Βούλγαρους αθλητές.

«Ο αθλητισμός δίνει αυτοπεποίθηση, ενώνει και είναι ένα μέσο για να αποσπαστούν τα παιδιά από τις ηλεκτρονικές συσκευές», ήταν ανένδοτος ο υπουργός Ιλίεφ.

Θέμα της συνάντησης ήταν και η αθλητική υποδομή στη Σόφια και στα κρατικά αθλητικά σχολεία που υπάγονται στο υπουργείο Αθλητισμού. Αποκαλύφθηκε ότι θα μπορούσαν να δοθούν κονδύλια για ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό μέσω νέων στοχευμένων προγραμμάτων.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο πρωθυπουργός απένειμε στον Βεζένκοφ τιμητική πλακέτα για την ιδιαίτερη προσφορά του στον βουλγαρικό αθλητισμό, ενώ ο μπασκετμπολίστας του χάρισε τη φανέλα του με το νούμερο 41, με την οποία αγωνίζεται στην Εθνική Ομάδα της Βουλγαρίας.

Ο Σάσα Βεζένκοφ θα ενταχθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου την επόμενη σεζόν και θα γίνει ο δεύτερος Βούλγαρος που θα πατήσει παρκέ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά τον Γκεόργκι Γκλούτσκοφ που αγωνίστηκε στους Φοίνιξ Σανς μεταξύ 1985 και 1986. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην «ερυθρόλευκος» υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Νωρίτερα το 2023, ο Βεζένκοφ ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 2022/2023 στη Euroleague, κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της διοργάνωσης και είδε το όνομά του στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!