Δικαίωση για την Σεμένια που είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την ομοσπονδία στίβου.

Μεγάλη δικαίωση για την Κάστερ Σεμένια, καθώς η -δύο φορές Ολυμπιονίκης- κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα για τον αποκλεισμό της από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, επειδή είχε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα

Η ομοσπονδία είχε απαιτήσει από τη Σεμένια να κάνει ορμονοθεραπεία προκειμένου να μειώσει τα ποσοστά της τεστοστερόνης. Που εκ φύσεως είναι υψηλότερα στον οργανισμό της, προκειμένου να της επιτρέψει να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η 32χρονη Νοτιοαφρικανή αθλήτρια προσέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το οποίο αποφάνθηκε το προφανές, ότι δηλαδή η απόφαση αυτή της διεθνούς ομοσπονδίας αποτελεί διάκριση και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της.

Η Σεμένια, δύο φορές Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα, είχε καταγγείλει αυτόν τον κανονισμό, αρνούμενη να «συμμορφωθεί», είτε με ορμονική θεραπεία, είτε με χειρουργική επέμβαση, αλλά είχε χάσει τις εφέσεις που είχαν καταθέσει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!