Ίσως στο πιο εμπορικό ματς της χρονιάς κόντρα στη Μπαρτσελόνα, η Χετάφε δε θα έχει το κόσμο στο πλευρό της για κάτι που έγινε το 2017!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία τιμωρία με καθυστέρηση… έξι ετών, θα υποχρεώσει την Χετάφε να υποδεχθεί χωρίς κόσμο την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της La Liga, την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας, ο σύλλογος της Μαδρίτης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Λόγω της εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του «Αλφόνσο Πέρεθ» το 2017, μετά τη νίκη επί της Τενερίφης. Μια νίκη που εξασφάλιζε στην ομάδα την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η υπόθεση, όπως είναι προφανές, πάει πολύ πίσω. Η Χετάφε τιμωρήθηκε αρχικώς με αποκλεισμό της έδρας της από τις αρμόδιες αρχές, αλλά παράλληλα της είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο από την τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης. Ο σύλλογος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι τιμωρήθηκε δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα. Κέρδισε αρχικά την υπόθεση, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση αυτή, κρίνοντας ότι οι δύο ποινές αφορούν διαφορετικές παραβάσεις. Έτσι, και με καθυστέρηση έξι ετών, η Χετάφε θα υποχρεωθεί να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, και μάλιστα σε ένα από τα πιο εμπορικά ματς της σεζόν.

Στο μεταξύ, με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η Εσπανιόλ. Λόγω της εισβολής οπαδών της μετά το τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, τον περασμένο Μάιο. Ήταν το ματς στο οποίο οι «μπλαουγκράνα» εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά οι πανηγυρισμοί τους στην έδρα της συμπολίτισσας δεν… άρεσαν καθόλου στους “ultras” της Εσπανιόλ, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των παικτών της «Μπάρτσα».

Η Εσπανιόλ υποβιβάστηκε στο φινάλε της περασμένης χρονιάς και θα εκτίσει την ποινή της στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!