Δυνατή προσθήκη για τον ΠΑΟΚ που ανακοίνωσε τον Ισλανδό Φρίντρικσον και αναμένεται να τον βοηθήσει σημαντικά.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον διεθνή Ισλανδό γκαρντ Έλβαρ Φρίντρικσον, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα τη σεζόν 2023-24. Ο Φρίντρικσον είναι γνώριμος στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και από τις περσινές αναμετρήσεις με τη Ρίτας Βίλνιους. Στην οποία αγωνιζόταν και είχε καθοριστική συμβολή στην πρόκριση της Λιθουανικής ομάδας στους «16» του BCL σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

O Έλβαρ Μαρ Φρίντρικσον, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1994, έχει ύψος 1μ.83 και αγωνίζεται ως πλέι μέικερ. Προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ. Ο πατέρας του ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ισλανδίας, αλλά και προπονητής μπάσκετ.

Από νωρίς στο μπάσκετ ο Ισλανδός

Η ενασχόληση του νέου παίκτη του ΠΑΟΚ με το μπάσκετ ήταν μονόδρομος. Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, παίζοντας αρχικά στη Νιάροβικ. Προτού ακόμη κλείσει τα 18 και δύο συνεχόμενες σεζόν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα των Ισλανδών του πρωταθλήματος της χώρας του (με 21,5 πόντους και 7,2 ασίστ κατά μέσο όρο τη σεζόν 2013-14).

Η μετακόμισή του στις ΗΠΑ δεν εξέπληξε κανένα. Έπαιξε έναν χρόνο στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ και στις επόμενες τρεις σεζόν (2015-18) στο πανεπιστήμιο Μπάρι. Από το οποίο αποφοίτησε το 2018 με 20 πόντους και 7,3 ασσίστ ανά αγώνα. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη πέρασε από την γαλλική Ντενέν Βολτέρ και γύρισε στην πατρίδα του, όπου με την Νιάροβικ πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν (2018-19) με 23,1 πόντους και 5,3 ασίστ.

Την επόμενη χρονιά (2019-20) με την Μπόρας κατέκτησε το πρωτάθλημα Σουηδίας. Η ομάδα του ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας όταν διακόπηκε η σεζόν λόγω της πανδημίας. Με 16,7 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 7,7 ασίστ ανά αγώνα, αναδείχθηκε και κορυφαίος γκαρντ στο Σουηδικό πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Λιθουανία. Με τη Σιαουλιάι είχε 15,6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7,7 ασσίστ κατά μέσο όρο σε 35 παιχνίδια. Κορυφαία του στιγμή ήταν  οι 33 πόντοι που πέτυχε στη νίκη (103-90) επί της Πιενό Ζβάιγκζντες, με απόλυτη ευστοχία: 4/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 10/10 βολές! Ο Φρίντρικσον αναδείχθηκε MVP στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο Βέλγιο με την Αντβέρπ. Έπαιξε σε 32 παιχνίδια σε Βελγικό πρωτάθλημα και Eurocup (12,3 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ και 6,8 ασίστ). Ενώ όταν τελείωσε τις υποχρεώσεις του με την Αντβέρπ αγωνίστηκε και στην Ιταλία με την Τορτόνα.

Στη διάρκεια της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στη Ρίτας Βίλνιους. Σε 42 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε 8,9 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 4,4 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο Basketball Champions League είχε 11,3 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ σε 15 παιχνίδια. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισλανδίας. Το 2021 και το 2022 αναδείχθηκε κορυφαίος Ισλανδός μπασκετμπολίστας!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!