Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Καστρίτης στην τοποθέτησή του μετά την κλήρωση της φάσης των ομίλων του EuroCup.

Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Καστρίτης στην τοποθέτησή του μετά την κλήρωση της φάσης των ομίλων του EuroCup. Ο Άρης κληρώθηκε στον Β΄ Όμιλο της διοργάνωσης και αντίπαλοί του θα είναι η τροπαιούχος EuroCup 2023, Γκραν Κανάρια (Ισπανία), η φιναλίστ Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ουλμ, η Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο – Αδριατική Λίγκα), η Τρέντο (Ιταλία), η Μπουρζ αν Μπρες (Γαλλία), η Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), η Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία) και η Κλουζ (Ρουμανία).

Ο κόουτς των «κίτρινων» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που η ομάδα επιστρέφει σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και δη το EuroCup, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας της. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η χρονιά και να βρεθούμε στο γήπεδο, όπου θα αντιμετωπίσουμε ομάδες από το πολύ υψηλό επίπεδο της Ευρώπης. Μέχρι τότε, φυσικά, προέχει να χτίσουμε το ρόστερ μας και από εκεί και πέρα να μπούμε όλοι μαζί στο γήπεδο, με υγεία και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε στο ξεκίνημα της χρονιάς να είμαστε πανέτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σχετικά με την κλήρωση, προφανώς είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, αφού όλες οι ομάδες βρίσκονται σε φάση ανοικοδόμησης αυτήν την περίοδο. Ξέρουμε ότι μιλάμε για EuroCup, τον προθάλαμο της Euroleague, άρα καταλαβαίνουμε ότι το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Στον όμιλό μας βρίσκονται οι δύο ομάδες που έπαιξαν στον περσινό τελικό της διοργάνωσης, η Γκραν Κανάρια και η Τουρκ Τελεκόμ, αλλά και ομάδες που είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους, όπως η Ουλμ στη Γερμανία και η Κλουζ στη Ρουμανία.

Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας και παρουσίας στον θεσμό. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ σκληρή δουλειά που ξεκινήσαμε για την επόμενη σεζόν σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να είμαστε πανέτοιμοι για να ανταποκριθούμε τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Basket League».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Άρη στην κλήρωση, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που επιστρέφουμε στο περιβάλλον της Euroleague και σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών προδιαγραφών, το EuroCup. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουμε όλοι καλύτεροι, αγωνιστικά και διοικητικά.

Είναι πασιφανές ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και οι ομάδες πολύ δυνατές. Όπως αναλύθηκε και στη σύσκεψη που προηγήθηκε της κλήρωσης, πέρυσι υπήρχαν πέντε ομάδες με μέσο όρο μπάτζετ 10 εκατομμυρίων ευρώ, 6-7 ομάδες με περισσότερα από τρία εκατομμύρια, ενώ ο μέσος όρος των μικτών μπάτζετ ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό τα λέει όλα για τη δυναμική των ομάδων.

Εμείς από την πλευρά μας, στην επιστροφή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο θα παλεύει όλα τα ματς. Μεγάλο όπλο μας σ’ αυτήν την προσπάθεια περιμένουμε να είναι το γεμάτο “Nick Galis Hall”. Στις συζητήσεις που κάναμε σήμερα με στελέχη της διοργάνωσης, αλλά και άλλων ομάδων, το γεμάτο γήπεδο του Άρη ήταν σημείο αναφοράς και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η εικόνα θα παρουσιαστεί και την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι γεμάτη προκλήσεις».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!