Το Euro 2004 ολοκληρώθηκε σαν σήμερα πριν 18 ολόκληρα χρόνια με την Εθνική μας πρωταθλήτρια αλλά για τους Έλληνες θα είναι πάντα σαν χτες.

Euro 2004. Τοποθεσία, Ντα Λουζ, Πορτογαλία. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει μόλις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα έχει μόλις στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν θα βρεθούν πραγματικά ποτέ λόγια να περιγράψουν πλήρως τα όσα αισθάνθηκε κάθε Έλληνας εκείνο το βράδυ. Το ποτέ δεν είναι υπερβολικό. Το ξέρουμε όλοι πως δεν είναι. 

Χαρά; Συγκίνηση; Αγάπη; Ευτυχία; Ενθουσιασμός; Όχι. Βασικά, ναι, ήταν όλα αυτά. Αλλά και πολλά παραπάνω. Πολλά περισσότερα. Ακόμα, δηλαδή, κι αυτά τα συναισθήματα, δεν ήταν σε έναν φυσιολογικό βαθμό. Ήταν σε τέτοιο που δεν έχουμε αισθανθεί ξανά. Τουλάχιστον όχι για κάτι «ασήμαντο» όπως το ποδόσφαιρο. Όλη η Ελλάδα παραληρούσε. Σε όποια γωνιά της Γης κι αν κοίταζε κανείς με ένα τεράστιο τηλεσκόπιο θα έβλεπε την Ελλάδα. Έστω και ένας Έλληνας αν βρισκόταν στην πιο απομακρυσμένη καλύβα στην άκρη του πλανήτη, εκείνο το βράδυ φώναζε. Ούρλιαζε. Έκλαιγε. Για αυτό το έπος. Το «θαύμα» της Ελλάδας κόντρα σε όλα αυτά τα μεγαθήρια κατά την διάρκεια του τουρνουά και της οικοδέσποινας Πορτογαλίας στον τελικό. Το απίθανο είχε γίνει. Απίθανο όχι γιατί δεν το αξίζαμε. Απίθανο γιατί δεν το περιμέναμε. Και κανείς δηλαδή. Αλλά έγινε. Και τι μας νοιάζει, άλλωστε, ποιος το περίμενε από τη στιγμή που έγινε; Καρφί δεν μας καίγεται.

Το Debut.gr γύρισε το χρόνο 18 χρόνια πίσω και ξεχώρισε 10+1 κλικ που αποθανάτισε εκείνο το βράδυ ο φωτογραφικός φακός.

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_slideshow”]Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Πόσες φορές να το πούμε;