Με ακόμη δύο ατομικές διακρίσεις «εξαργύρωσε» ο Σάσα Βεζένκοφ την εξαιρετική απόδοσή του στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

Με ακόμη δύο ατομικές διακρίσεις «εξαργύρωσε» ο Σάσα Βεζένκοφ την εξαιρετική απόδοσή του στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, κατά την οποία πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του Super Cup. Και αυτό γιατί ο -μέχρι πρότινος- φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της σεζόν και πιο δημοφιλής παίκτης του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 28χρονος άσος, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο NBA με τους Σακραμέντο Κινγκς, αναδεικνύεται για τρίτη φορά στην καριέρα του MVP στην Basket League, μετά τη σεζόν 2014-15 (σε ηλικία 20 ετών ως παίκτης του Άρη) και την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Ο Βεζένκοφ είχε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία στην κανονική περίοδο με 430 βαθμούς, έναντι 389 του Μίρο Μπίλαν του Περιστερίου, ενώ στα πλέι οφ ήταν δεύτερος με 159 βαθμούς, πίσω από τον τον Μπίλαν (167).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην ψηφοφορία για τα βραβεία της σεζόν 2022-23 στην Basket League ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP of the Season συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League, που διαμορφώνει κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα, ο 28χρονος άσος συγκέντρωσε το 75% των προτιμήσεων (15 ψήφοι). Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό του Βεζένκοφ στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς ψηφίστηκε ως MVP από το 78,33% (47 ψήφοι) και ακολούθησαν οι Κώστας Σλούκας του Ολυμπιακού και Σιλβέιν Φρανσίσκο του Περιστερίου με 5%. Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Βεζένκοφ συγκέντρωσε το 51,75% των προτιμήσεων, με δεύτερο τον Γιανίκ Φράνκε του ΠΑΟΚ με 3,35%.

Στο μεταξύ, ο έμπειρος φόργουορντ αναδείχθηκε επίσης, για δεύτερη συνεχή σεζόν, πιο δημοφιλής παίκτης της Basket League. Ο πιο δημοφιλής παίκτης αναδεικνύεται αποκλειστικά από τις ψήφους των φιλάθλων και στη σχετική ψηφοφορία ο Βεζένκοφ συγκέντρωσε το 51,82% των προτιμήσεων (1.707 ψήφοι). Τον ακολούθησαν οι -συμπαίκτες του στους «ερυθρόλευκους»- Κώστας Σλούκας (4,92%) και Κώστας Παπανικολάου (4,10%).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν ως MVP της σεζόν, αλλά και ως τον πιο δημοφιλή παίκτη» δήλωσε ο 28χρονος φόργουορντ, όταν πληροφορήθηκε την ανάδειξη του ως Πολυτιμότερου Παίκτη και Πιο Δημοφιλούς της Basket League 2022-23, και συμπλήρωσε: «Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Τους προέδρους, κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και όλους όσοι εργάζονται στην ομάδα. Τους ανθρώπους που είναι πίσω από τα… φώτα και είναι εκεί κάθε μέρα για εμάς. Χωρίς όλους αυτούς, δεν θα μπορούσα να φτάσω στην κατάκτηση αυτών των βραβείων. Είμαι πολύ χαρούμενος που στεφθήκαμε πρωταθλητές Ελλάδος. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτό, παίξαμε πολύ όμορφο μπάσκετ και δίκαια φτάσαμε στην κορυφή για δεύτερη σερί σεζόν. Για την προσεχή σεζόν εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες, να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χωρίς βία και ακρότητες. Και φυσικά εύχομαι στον Ολυμπιακό να παραμείνει στην κορυφή!».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!