Πώς ο Τζίμι Μπάτλερ κατάφερε να στήσει τη δική του επιχείρηση καφέ που μπορεί να του βγάλει... δισεκατομμύρια.

Οι περισσότεροι παίκτες του NBA πέραν της βασικής τους δουλειάς έχουν και μια δεύτερη ενασχόληση. Ένα χόμπι που ουσιαστικά έχουν κάνει επιχείρηση. Έτσι και ο Τζίμι Μπάτλερ. Ο σταρ των Μαϊάμι Χιτ δεν αποτελεί εξαίρεση και έχει χτίσει τη δική του. Με τι έχει να κάνει η επιχείρηση; Με το πιο… πολύτιμο υγρό στον πλανήτη Γη μετά το νερό και το πετρέλαιο. Τον καφέ.

Προφανώς και δεν το έχει ανάγκη. Το 2021 υπέγραψε με τους Χιτ για τέσσερα χρόνια έναντι 184 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι περίπου 45 εκατ. τον χρόνο. Συν φυσικά άλλα 10 εκατ. δολάρια από χορηγικές συμφωνίες με Toyota, Google, Li-Ning, Verizon, Anheuser και TAG Heuer.

Βλέπεται όμως ο «Jimmy Buckets» είναι λάτρης του καφέ. Και όταν του δόθηκε η ευκαιρία έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Έψαξε πολύ και μπόρεσε να τη δημιουργήσει. Πλέον στόχος του είναι να την εξελίξει όσο περισσότερο γίνεται. Με απώτερο σκοπό να τον κάνει… δισεκατομμυριούχο. Ναι καλά διαβάζετε. Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το σχέδιο τότε μπορεί να το καταφέρει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τότε που ξεκίνησαν όλα. Στη «φούσκα» του Ορλάντο!

Η «φούσκα» και ο καφές του Μπάτλερ

Το 2020 ο κορωνοϊός έκλεισε τα πάντα. Συμπεριλαμβανομένου και του NBA. Όταν αποφασίστηκε η επανέναρξη της λίγκας, επιλέχθηκε το Ορλάντο ως το μέρος που θα μάζευαν τις ομάδες. Όπου και δημιουργήθηκε η διαβόητη «φούσκα». Οι παίκτες ζούσαν μαζί και όπως ήταν λογικό ο ένας έβλεπε τις συνήθειες του άλλου. Ο Μπάτλερ άρχισε να φτιάχνει καφέ και είδε μεγάλη ανταπόκριση.

Έτσι έφερε τον εξοπλισμό του και ξεκίνησε να… μοιράζει καφέ. Ήξερε πως οι επιλογές για καφέ στη «φούσκα» ήταν περιορισμένες. Κάτι που τον οδήγησε να πουλάει το ποτήρι 20 δολάρια το ένα. Γιατί; Μα φυσικά επειδή οι παίκτες του NBA είναι πλούσιοι. Οπότε, γιατί όχι;

Ο καφές του πήρε πολλές καλές κριτικές, κάνοντας χιλιάδες πωλήσεις το διάστημα που έμεινε εκεί. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Χιτ είχαν φτάσει μέχρι τους τελικούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει ο Μπάτλερ σε σκέψεις. Γιατί να μην το μετέτρεπε όλο αυτό σε μια κανονική επιχείρηση;

Και… εγένετο η «Big Face»

Ο Τζίμι το πήρε απόφαση και έτσι δημιούργησε τη δική του επιχείρηση με όνομα «Big Face». Κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να φτιαχτεί η επιχειρηματική οντότητα. Κατέθεσε τα σχέδια για το logo. Προσέλαβε την Μπριτ Μπέργκ ως COO (Chief Operating Officer, σ.σ. Γενική διευθύντρια). Και τέλος αγόρασε κόκκους καφέ αξίας 60.000 δολαρίων.

Έτσι στα τέλη του 2021. Και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, που είναι η «Παγκόσμια Ημέρα Καφέ» ο Μπάτλερ άνοιξε τις… πόρτες του για το κοινό. Πριν όμως ανοίξει τον φυσικό χώρο, ο Μπάτλερ έχει ρίξει μπόλικη δουλειά και στο να προμοτάρει τις υπηρεσίες του. Μέχρι στιγμής άνοιξε τα λεγόμενα pop-up καταστήματα στο τουρνουά τένις του Μαϊάμι, ενώ συνεργάζεται και με την εταιρεία λιανικού εμπορίου «Lids». Ο Τζίμι όμως έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια.

Το σχέδιο του Μπάτλερ να γίνει δισεκατομμυριούχος

Μέχρι στιγμής οι Μάικλ Τζόρνταν (1,7 δις) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (1,2 δις) είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο NBA και είναι δισεκατομμυριούχοι. Ο Μπάτλερ θέλει να γίνει ένας από αυτούς. Πώς; Με τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από το να λανσάρει ένα ποτήρι καφέ αξίας 100 δολαρίων. «Ο ξεχωριστός καφές είναι μια πραγματικότητα, και το ποτήρι των 100 δολαρίων έρχεται σύντομα. Κάποια μέρα θα έχω όλη την γνώση του κόσμου για τον καφέ, επειδή αξίζει τον κόπο», έχει δηλώσει ο ίδιος.

Ποιό είναι όμως το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση; Η συγκεκριμένη τιμή μπορεί να φέρει πολλά, πολλά λεφτά στον Μπάτλερ. Τα πασίγνωστα «Starbucks» χρειάζεται να πουλήσουν περίπου 364 εκατομμύρια ποτήρια (με μ.ο τιμής 2,75 δολάρια) για να βγάλουν 1 δις. Στα 100 δολάρια τώρα; Η «Big Face» χρειάζεται να πουλήσει 10 εκατομμύρια ποτήρια για να φτάσει το 1 δις! Όχι απλησίαστο. Ειδικά να συνυπολογίσουμε την επιρροή που έχουν παίκτες του NBA, και δη σαν τον Τζίμι Μπάτλερ, στον κόσμο. Είτε μιλάμε για διάσημους, είτε όχι.

Έτσι λοιπόν αν βρεθείτε ποτέ από την Αμερική, θέλετε να βοηθήσετε τον Μπάτλερ και έχετε λεφτά για… σκότωμα. Τότε ίσως μπορείτε να βάλετε το… χεράκι σας ώστε ο Τζίμι να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο από τις πωλήσεις του καφέ του. Στην υγειά μας/του…