Ορίστηκε ως ημερομηνία του τελικού κυπέλλου η 18η Μαϊου 2024, χωρίς να ληφθεί απόφαση για την έδρα του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε ομόφωνα στη σημερινή (29/6) συνεδρίαση την απόφαση του Δ.Σ. της Super League για έναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου (συμπεριλαμβανομένης και της Παρασκευής 18 Αυγούστου, οπότε είναι πιθανό να γίνει το εναρκτήριο ματς). Παράλληλα ορίστηκε ως ημερομηνία του τελικού κυπέλλου η 18η Μαϊου 2024, χωρίς να ληφθεί απόφαση για την έδρα του. Τελικός Κυπέλλου

Παράλληλα, η Ε.Ε. της ομοσπονδίας ενέκρινε με κάποιες προσθήκες και αλλαγές το σχέδιο του ΚΑΠ και του Κανονισμού Ιδιότητας & Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών για την περίοδο 2023-24, παρά τις ενστάσεις που κατέθεσε νωρίτερα, μέσω επιστολής του, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης. Τέλος, ανανεώθηκαν για ένα μήνα οι συμβάσεις των Ελλήνων μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σε ό,τι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, αποφασίστηκαν, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων, τα εξής:

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου (σύνολο τέσσερις ομάδες). Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά 30 ομάδες. Απευθείας θα υποβιβασθούν οι 7 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Επιπλέον, θα υποβιβασθούν 2 ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: η ηττημένη από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και η ηττημένη από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ θα προβιβασθούν συνολικά στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, 24 ομάδες. Αυτές θα προκύψουν ως εξής: οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ και οι 3 δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!. Τελικός Κυπέλλου