Το EuroCup θα έχει την αγωνιστική περίοδο 2023-24 ένα νέο σύστημα διεξαγωγής, με σκοπό να επιβραβεύσει τις ομάδες που θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην κανονική περίοδο, αλλά και να... δυσκολέψει την προσπάθεια όλων να φτάσουν στα πλέι οφ.

Το EuroCup θα έχει την αγωνιστική περίοδο 2023-24 ένα νέο σύστημα διεξαγωγής, με σκοπό να επιβραβεύσει τις ομάδες που θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην κανονική περίοδο, αλλά και να… δυσκολέψει την προσπάθεια όλων να φτάσουν στα πλέι οφ. Αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν, μόνο έξι ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στα πλέι οφ, αντί για οκτώ, με τις τελευταίες τέσσερις από κάθε γκρουπ να αποκλείονται από τη συνέχεια. Επιπλέον, οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ περνούν χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο των πλέι οφ και παίρνουν απευθείας… θέση στους «8».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στη α΄ φάση των πλέι οφ οι τρίτοι της κατάταξης αντιμετωπίζουν τους έκτους και οι τέταρτοι τους πέμπτους από διαφορετικούς ομίλους της κανονικής περιόδου σε μονούς αγώνες, με τις ομάδες που κατετάγησαν πιο ψηλά στη βαθμολογία να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Οι νικητές αυτών των ζευγαριών προκρίνονται στους νοκ άουτ προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση των ομίλων στην κανονική περίοδο.

Αξίζει να σημειθωεί ότι οι ημιτελικοί και οι τελικοί του EuroCup, οι οποίοι υπό το προηγούμενο format ήταν μονά παιχνίδια, γίνονται τώρα σειρές “best-of-three” (σ.σ. στις δύο νίκες), με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στη λήξη της κανονικής περιόδου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!