Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν από τις πρωταγωνίστριες της εθνικής ομάδας στίβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Πολωνίας.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν από τις πρωταγωνίστριες της εθνικής ομάδας στίβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Πολωνίας, βοηθώντας τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Η Ελληνίδα αθλήτρια έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα, τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ., όπου μάλιστα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 με χρόνο 22.85, ενώ έκανε εξαιρετική κούρσα και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει στην περίπτωσή της, είναι ότι καταφέρνει να ξεπερνά την απειρία της και να εμφανίζεται ανταγωνιστική στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό είναι ένα ζήτημα νοοτροπίας, όπως εξηγεί η ίδια: «Δε σκέφτομαι τίποτα πριν τον αγώνα. Προσπαθώ να μη με αποσυντονίζουν οι άλλες αθλήτριες, θέλω να μένω συγκεντρωμένη. Η αλήθεια είναι πως δε μπορώ να το κάνω 100%, θέλω λίγη ακόμη εμπειρία. Στα 100μ. στη διοργάνωση της Πολωνίας δεν έτρεξα καλά, δεν είχα καλή συγκέντρωση. Ωστόσο πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που κούρσα με την κούρσα θα το πετύχω. Ανυπομονούσα να μπω να τρέξω, ειδικά μετά τα 100μ., που ένιωθα πως υπήρχε ένα κενό και πως δεν έδωσα όσα θα μπορούσα. Ευτυχώς το κάλυψα στη σκυτάλη και στο 200άρι. Έχω παρατηρήσει πως πάντα στην πρώτη μου κούρσα σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν είμαι όσο καλή θα ήθελα, στη συνέχεια σα να “λύνω”». Εμμανουηλίδου 

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έχει φέτος την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη στις Γυναίκες Κ23 με 11.23 και την τρίτη στα 200μ. με 22.85. «Είμαι πολύ χαρούμενη που χρόνο με το χρόνο γίνομαι καλύτερη. Αυτός ήταν ο στόχος εξ αρχής. Αρχίζω σταδιακά και συνειδητοποιώ τις επιδόσεις που έχω καταφέρει να κάνω. Σε τόσο μικρή ηλικία κάνω τέτοιες επιδόσεις, είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο και για το μέλλον», τονίζει η Εμμανουηλίδου, η οποία έχει ως βασικό στόχο φέτος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. «Από την αρχή της σεζόν οι στόχοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 ήταν να διεκδικήσω μετάλλιο και στις δύο αποστάσεις. Βασικά, το σημαντικό είναι πως είμαι σταθερή σε αυτούς τους χρόνους, γιατί από ότι έχω δει όλες οι άλλες αθλήτριες δεν είναι τόσο σταθερές. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση που δεν σκεφτήκαμε καθόλου. Τώρα βλέπουμε πως είμαστε στο ranking, αν έρθει καλοδεχούμενο θα είναι», κατέληξε.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!