Στα ζητήματα που έθιξε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (28/6) στο House of European Football στη Νιόν, ήταν και ο νέος κανονισμός αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις και την οικονομική βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών κλαμπ.

Στα ζητήματα που έθιξε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (28/6) στο House of European Football στη Νιόν, ήταν και ο νέος κανονισμός αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις και την οικονομική βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών κλαμπ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ απ’ την εκκίνηση της σεζόν 2023/24.

Η βασική αλλαγή που θα υπάρξει στο συνολικό πλαίσιο των αδειοδοτήσεων αφορά το όριο της αποπληρωμής μας μεταγραφής, στην οποία μπήκε όριο 5 ετών.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην προηγούμενο κανονισμό προβλεπόταν η εξόφληση μίας μεταγραφής (με την καταβολή των χρημάτων από τον «αγοραστή» προς τον «πωλητή») το αργότερο μέχρι την ολοκλήρωση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου που υπέγραφε ο κάθε παίκτης με τη νέα του ομάδα. UEFA

Αυτή η νομική «ντρίμπλα» την εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό τον περασμένο χρόνο η Τσέλσι με τις πολύ δαπανηρές μεταγραφές των Μιχάιλο Μούντρικ και Έντσο Φερνάντες, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να «παρακάμψει» το Financial Fair Play και να «σπάσει» τα χρήματα της μεταγραφής σε 7 και 8 χρόνια, όσο δηλαδή διαρκούσε το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο παίκτες.

Πλέον το όριο σε μία τέτοια διαδικασία θα είναι τα 5 έτη, χωρίς να επηρεάζονται οι μεταγραφές που ολοκληρώθηκαν στο μεταγραφικό «παράθυρο» του περασμένου Ιανουαρίου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!