Οι κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός δείχνουν πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο για τη νέα σεζόν.

Μια δύσκολη περίοδος φαίνεται πως παίρνει τέλος. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να μπαίνει σιγά-σιγά στην κανονικότητα και οι κινήσεις του δείχνουν πως έχει ρυθμίσει το… GPS προς τον σωστό δρόμο. Προφανώς και είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο με μια πρώτη ματιά τα πράγματα βγάζουν μια αισιοδοξία στο ΟΑΚΑ.

Τα τελευταία χρόνια οι Πράσινοι ήταν σκιά του εαυτού τους. Το χαμηλό μπάτζετ και το πλάνο «έσοδα-έξοδα» δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί σωστά καθώς δεν υπήρχαν οι σωστοί άνθρωποι για να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο. Τα οικονομικά φέτος άλλαξαν και στόχος του «τριφυλλιού» είναι να μην περάσει ποτέ ξανά όσα πχ πέρσι.

Η απόσταση για να γυρίσει στα ένδοξα χρόνια είναι ακόμα τεράστια. Στις ομάδες που είχαν χτίσει ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Όμως είναι ένα μικρό βήμα για να μπορέσει αυτή η ομάδα να βρει ξανά τα πατήματά της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε γρήγορα και έκλεισε τον Αταμάν αλλά θέλει υπομονή

Το πιο σημαντικό πράγμα για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι έκλεισε γρήγορα τον προπονητή. Ο Εργκίν Αταμάν έμενε ελεύθερος και ήταν μία από τις πιο καλές επιλογές. Ο Τούρκος τεχνικός πείστηκε από το πλάνο που του παρουσιάστηκε και είπε το «ναι». Σίγουρα βοήθησε και το οικονομικό κομμάτι για να δεχθεί.

Προφανώς και ο 57χρονος τεχνικός δεν είναι μάγος. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί χρόνο για να φανεί η δουλειά του. Και αυτό είναι το λογικό. Θα είναι κάπως αφύσικο οι Πράσινοι ξαφνικά να μπουν στο παρκέ και να πετούν… φωτιές δεξιά κι αριστερά. Η υπομονή θα είναι το μεγαλύτερο όπλο. Μην ξεχνάμε πως και με την Έφες ο Αταμάν δεν έδειξε κατευθείαν μια ομάδα που φόβιζε.

Βιλντόσα και Λεσόρ δείχνουν τον δρόμο

Ματίας Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν λογικό θα άδειαζε το ρόστερ του και θα το έφτιαχνε από την αρχή. Και αυτό κάνει τώρα. Ήδη οι πρώτες κινήσεις δείχνουν πως ο σύλλογος είναι στον σωστό δρόμο. Ο Λούκα Βιλντόσα δίνει μια διαφορετική όψη στην περιφέρεια, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί και ακόμη ένα γκαρντ που παίζει στο «2» και θα είναι σκόρερ.

Η άλλη σημαντική κίνηση είναι αυτή του Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος πέρσι ήταν ένας από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης. Ήδη η γραμμή των ψηλών ήδη έχει ανέβει επίπεδο και ειδικά στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπαγιάννης παραμείνει θα χτίσουν ένα αρκετά δυνατό δίδυμο. Μένει τώρα να δούμε ποιες κινήσεις θα δούμε στις θέσεις των φόργουορντ για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Όπως κι αν έχει αυτή ομάδα θα χρειαστεί υπομονή. Είναι κατανοητό πως οι φίλοι των Πράσινων έχουν περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει ωστόσο να στηρίξουν την ομάδα, όπως και η διοίκηση θα πρέπει να αφήσει τον Αταμάν να δουλέψει όπως εκείνος ξέρει.