Ένα από τα πρώην στελέχη των «πολιτών» αποκάλυψε μια ιστορία για όταν η Σίτι είχε την ευκαιρία να αρπάξει τον τότε 21χρονο Λιονέλ Μέσι.

Σίγουρα, οι περισσότεροι γνωρίζουν για την περιπέτεια της Μάντσεστερ Σίτι και του Λιονέλ Μέσι πίσω στο 2013. Τότε πολλοί οιωνοί έδειχναν πως ο Αργεντινός μπορεί να μετακόμιζε στην Αγγλία. Ωστόσο, αυτό το εγχείρημα απέτυχε και ο Μέσι συνέχισε να γράφει ιστορία στην Ισπανία.

Mια νέα ανέκδοτη ιστορία βγήκε στο φως, όταν η Σίτι εξέταζε την απόκτησή του ανερχόμενου τότε αστέρα των Καταλανών.

Ο Μέσι και η… messy κατάσταση

Το καλοκαίρι του 2008 ήταν ένα από τα πιο κομβικά στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι. Αν και μόλις έναν χρόνο νωρίτερα ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, Τάκσιν Τσιναγουάτ είχε γίνει το νέο «αφεντικό» στην ομάδα.

Πριν πραγματοποιηθεί η εξαγορά του κλαμπ από την κοινοπραξία των Εμιράτων ο Αργεντινός είχε φτάσει κοντά στη Σίτι. Όταν κατά λάθος οι τότε εκτελεστικοί διευθυντές της ομάδας, Γκάρι Κουκ και Πολ Όλντριτζ, παραλίγο να αγοράσουν κατά λάθος τον 21χρονο τότε Μέσι.

Με το θέμα μεταγραφής του Κάρλος Τέβες και του Χαβιέρ Μασεράνο από τη Γουέστ Χαμ να αποκτά τεράστιες διαστάσεις, ο τότε μεσάζοντας στις διαπραγματεύσεις, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ συνομιλούσε με τους δύο ισχυρούς άνδρες του συλλόγου.

Όπως αναφέρει ο Κουκ είπε στον Ταϊλανδό πως η «κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει». Τότε ο Παϊρότζ αποκρίθηκε «yes, very messy, it’s getting messy». Ωστόσο, αυτό που κατάλαβαν ο Κουκ με τον Όλντριτζ ήταν να καταθέσουν προσφορά για τον Μέσι. Και όχι αυτό που εννοούσε ο Ταϊλανδός.

Μετά από συνομιλία των δύο, τελικά αποφάσισαν να καταθέσουν μια αρχική προσφορά για τον Αργεντινό, ύψους 70 εκατομμυρίων λιρών. Ένα ποσό πραγματικά εξωφρενικό για τα τότε οικονομικά δεδομένα.

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα και ο Ρομπίνιο

«Μια μέρα μετά ο Ντέιβ Ρίτσαρντς (τότε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) με κάλεσε και με ρώτησε αν ήμουν τρελός για την προσφορά που κατέθεσα». Αυτά διηγείται ο Κουκ, καθώς κανείς δεν πίστευε πως αυτή η προσφορά ήταν σοβαρή. Μάλιστα, άνθρωποι της Μπαρτσελόνα επικοινώνησαν με τον Ρίτσαρντς. Θεώρησε πως η προσφορά ήταν κανονική, λέγοντας του μάλιστα πως αν είχε γίνει η προσφορά λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η συμφωνία θα ήταν κάτι παραπάνω από εφικτή.

Τελικά, η Σίτι στράφηκε σε πιο… ρεαλιστικούς στόχους. Λίγες ημέρες μετά απέκτησε μέσα από τα χέρια της Τσέλσι τον Ρομπίνιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.