Την 5η θέση ανάμεσα σε 16 αθλήτριες, με 59.40μ. κατέλαβε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Την 5η θέση ανάμεσα σε 16 αθλήτριες, με 59.40μ. κατέλαβε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας. Η Ελληνίδα ακοντίστρια ξεκίνησε με βολή στα 51,01μ., είχε επίδοση 58,19 μ. στη δεύτερη βολή της, ενώ άκυρη ήταν η 3η βολή της. Με την 4η προσπάθεια πέτυχε την καλύτερη βολή της, στα 59,40μ., ενώ στην 5η και τελευταία βολή της η Ελίνα Τζένγκο έριξε 58,25μ. Η Τζένγκο θα κάνει τον επόμενο αγώνα της την Τετάρτη στην Οστράβα κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Diamond League της Λοζάνης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πρώτη αναδείχτηκε η Τσέχα Νίκολα Ογκροντνίκοβα με 61.75. Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Κριστίν Χούσονγκ με 60.05 και τρίτη η Βρετανίδα Μπέκαχ Γουόλτον με 59.76, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Ατομική επίδοση σημείωσε και η 4η της κατάταξης, Ανι Λίνεα Αλανεν από τη Φινλανδία (59.96).

H πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελίνα Τζένγκο δήλωσε μετά την κατάληψη της 5ης θέσης: «Ο αγώνας δεν πήγε έτσι όπως το περιμέναμε. Για τον εαυτό μου δε στεναχωριέμαι πάρα πολύ, γιατί οι βολές σήμερα είχαν πάρα πολύ δύναμη ήξερα πως τα λάθη είναι τεχνικά, οπότε ξέρω πως μέσα από τους αγώνες θα το βρω το επόμενο διάστημα. Περισσότερα στεναχωρήθηκε γιατί δεν έδωσα τους πόντους που μπορούσα στην ομάδα. Ελπίζω τα παραμείνουμε στην μεγάλη κατηγορία. Έχω ακόμη αγώνες μέχρι τη Βουδαπέστη, αυτό που χρειάζομαι ως αθλήτρια είναι οι αγώνες. Ελπίζω αυτή τη φορά να απολαύσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο και να πάει ο αγώνας όπως πρέπει».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!