Η έλλειψη καθαρού μυαλού σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, τα αβίαστα λάθη και η κούραση είχαν ως αποτέλεσμα να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι η Μαρία Σάκκαρη για 5η φορά σε ημιτελικό τουρνουά της WTA εντός του 2023.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού σε κρίσιμα σημεία του αγώνα (σ.σ. ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ όπου προηγήθηκε με 5-3 και είχε το σερβίς), τα αβίαστα λάθη και η κούραση είχαν ως αποτέλεσμα να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι η Μαρία Σάκκαρη για 5η φορά σε ημιτελικό τουρνουά της WTA εντός του 2023.

Μετά από σκληρή μάχη που κράτησε 2 ώρες και 16 λεπτά, η Ντόνα Βέκιτς (νο23 στον κόσμο) επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό του Berlin Open με 2-0 σετ (6-4, 7-6 (8) της Σάκκαρη και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής (25/06), όπου θ΄ αντιμετωπίσει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Αλεξαντρόβα και την Κβίτοβα.

Η 9η συνάντηση της Σάκκαρη με την Βέκιτς στο tour ανέδειξε νικήτρια την τενίστρια από την Κροατία, η οποία βελτίωσε το ρεκόρ της απέναντι στην καλή της φίλη σε 6-3. Ήταν πιο «έτοιμη» πνευματικά από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πίεσε περισσότερο την αντίπαλό της και στο φινάλε πανηγύρισε δικαιολογημένα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με δύο μπρέικ έναντι ενός της Σάκκαρη, η Ντόνα Βέκιτς έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4, υποχρεώνοντας την καλή της φίλη στην πρώτη της απώλεια στο Berlin Open.

Η 26χρονη τενίστρια από την Κροατία έκανε μπρέικ στο 5ο game, προηγήθηκε με 3-2, αλλά η Μαρία Σάκκαρη «απάντησε» άμεσα και ισοφάρισε (3-3). Με νέο μπρέικ στο σερβίς της Ελληνίδας, η Βέκιτς προηγήθηκε 4-3, κρατώντας το δικό της έφτασε στο 5-3.

Το νο8 της WTA έμεινε στο ματς (5-4) και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ενώ έφτασε τρεις φορές σε μπρέικ πόιντ, δεν κατάφερε να κλείσει το 10ο game. Η Βέκιτς έμεινε όρθια και με 6-4 πήρε… κεφάλι στον ημιτελικό (1-0).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πολύ μεγάλη μάχη έγινε και στο δεύτερο σετ, με την Σάκκαρη να ξεκινά με μπρέικ, να προηγείται με 2-0, αλλά η Βέκιτς δεν την άφησε να προηγηθεί με 3-0 και ισοφάρισε (2-2).

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε καθοριστικό μπρέικ στο 8ο game και προηγήθηκε με 5-3, ωστόσο, αν και είχε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς της και να ισοφαρίσει, εντούτοις η αθλήτρια από την Κροατία έκανε μεγάλο μπρέικ και κρατώντας το σερβίς της στη συνέχεια «έγραψε» το 5-5.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου μετά από σκληρή μάχη η Βέκιτς έφτασε στο 10-8 και στη νίκη με 2-0 σετ και, πλέον, σε ένα 24ωρο θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της γερμανικής πρωτεύουσας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!