Η εθνική Γερμανίας, διάγει έντονη αγωνιστική κρίση, καθώς γνώρισε διαδοχικές ήττες στις φιλικές αναμετρήσεις με Πολωνία και Κολομβία.

Ενώ απομένει σχεδόν ένας χρόνος από το EURO 2024 που θα είναι «οικοδέσποινα», η εθνική Γερμανίας, διάγει έντονη αγωνιστική κρίση, καθώς γνώρισε διαδοχικές ήττες στις φιλικές αναμετρήσεις με Πολωνία (1-0) και Κολομβία (2-0).

Η «Mannschaft» παρουσίασε απόγοητευτική εικόνα, ειδικά στο ματς με τους Νοτιοαμερικανούς και ηττήθηκε «φυσιολογικά» από τα γκολ των Ντιάζ (54`) και Κουαδράδο (82` πέναλτι), μετά από χέρι του νεοεισελθόντα, Κίμιχ.

Οι Γερμανοί που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο EURO 2024 (14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου) ως διοργανωτές, δεν έχουν νικήσει από τον περασμένο Μάρτιο, όταν επικράτησαν με 2-0 του Περού, ενώ έκτοτε έχασαν από το Βέλγιο με 3-2 και παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στην Ουκρανία.

«Ανησυχία; Δεν ξέρω εάν αυτή η λέξη είναι αρκετή. Είναι δραματικό, πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα. Μας λείπουν πράγματα σε όλους τους τομείς», δήλωσε προβληματισμένος ο Λέον Γκορέτζκα στην κάμερα της γερμανικής τηλεόρασης, λίγο μετά την πρώτη νίκη της Κολομβίας επί της Γερμανίας, στις πέντε αναμετρήσεις που έχουν βρεθεί αντιμέτωπα τα δύο εθνικά συγκροτήματα, στα ποδοσφαιρικά χρονικά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Γερμανία πλέον, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να νικήσει, αλλά φαίνεται να στερείται λύσεων σε όλα τα επίπεδα, παρά το πολύ ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ούτε ο αρχηγός, Ιλκάϊ Γκιντογκάν, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική χρονιά με την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ούτε ο επιθετικός της Μπάγερν, Τζαμάλ Μουσιάλα, κατάφεραν να… αφυπνίσουν τους συμπαίκτες τους, μετά το πρώτο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την αποδοκιμασία των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Σάλκε. Μάλιστα, το πλακάτ που κρατούσε ένας φίλαθλος μετά το τέλος του ματς με την φράση «Flick Raus» (σ.σ. έξω Φλικ), προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

Οι Γερμανοί διεθνείς, απείχαν από την επιθετική πρωτοβουλία και είχαν μονίμως το μυαλό τους στην άμυνα, περιμένοντας τους Cafeteros. Μάλιστα, οι παίκτες του Νέστορ Λορέντσο είχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, πριν την… γκάφα του Κίμιχ.

«Είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσουμε», τόνισε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος, λυπάμαι για τους φιλάθλους. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι, αλλά δεν μας βγήκε. Τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να έχουμε διαφορετική απόδοση και να δείξουμε θέληση. Οι Κολομβιανοί ήταν πιό αποφασιστικοί και αυτό μας λείπει. Είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσουμε. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες, Το θέλουν. Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα και ρυθμό στην επίθεση, δεν κάναμε αρκετά τρεξίματα, που είναι η δύναμή μας. Από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε σε αυτό και θα έλθουν τα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται, ότι η εθνική Γερμανίας, θα δώσει τον προσεχή Σεπτέμβριο δύο φιλικές αναμετρήσεις, με αντιπάλους την Ιαπωνία και την Γαλλία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!