Ο Πικέ απαιτεί 50 εκατομμύρια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις για την «κατάρρευση» συμφωνίας με το Davis Cup.

Ο επιχειρηματικός όμιλος «Κόσμος» διεκδικεί 50 εκατομμύρια δολάρια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για τη διοργάνωση του Davis Cup, ανακοίνωσε σήμερα (22/6) ο πρόεδρός του, Ζεράρ Πικέ.

«Μετά τον τερματισμό της συμφωνίας από την ITF υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ μας, στην οποία διεκδικούμε έως και 50 εκατομμύρια δολάρια», είπε ο Πικέ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε -επίσης σήμερα- στην εφημερίδα Marca.

«Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα λόγω των περιορισμών εμπιστευτικότητας, αλλά νιώθω πολύ περήφανος για όλα όσα πετύχαμε», πρόσθεσε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ο οποίος υπερασπίστηκε τη διοίκηση της εταιρείας του.

«Πιστεύουμε ότι αυτό που κάναμε με το Davis Cup είναι μια ηχηρή ιστορία επιτυχίας. Φτάσαμε ψηλά μια διοργάνωση που ήταν παρακμιακή. Σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά πάνω από όλα σε επίπεδο κοινού “αναστήσαμε” το τουρνουά», είπε.

«Τετραπλασιάσαμε τα έσοδα σε ένα χρόνο. Πήγαμε από τρεις σε δεκαπέντε χορηγούς. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το 2020 έφτασε η Covid-19 και αναστάτωσε τα πάντα σε όλα τα αθλήματα», πρόσθεσε.

Η «Κόσμος» είχε κλείσει μια 25ετή συμφωνία με την ITF το 2018 για τη διοργάνωση του Davis Cup, αλλά τον περασμένο Ιανουάριο η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ανακτούσε τον έλεγχο της διοργάνωσης και τερματίζει τη συμφωνία με την εταιρεία του Πικέ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πηγή κοντά στην υπόθεση εξήγησε τότε ότι η ITF και η «Κόσμος» δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε νέα οικονομική συμφωνία. «Είχαμε μια συμφωνία με την ITF, τους πληρώσαμε ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, θα έλεγα ότι ήταν εκτός αγοράς, 40 εκατομμύρια τον χρόνο», δήλωσε ο Πικέ στη Marca.

«Το 2020 δεν υπήρχε Davis Cup, κατά τη διάρκεια ενός μέρους του 2021 παιζόταν κεκλεισμένων των θυρών», επέμεινε. «Βρεθήκαμε με την Covid-19, κάτι που ήταν αδύνατο να προβλεφθεί», θυμάται, εξηγώντας ότι «πολλές λίγκες και ομοσπονδίες προσαρμόστηκαν σε αυτή την κατάσταση και η ITF αποφάσισε να μην θέλει να επαναδιαπραγματευθεί αυτούς τους όρους. Στη συνέχεια, από τη μια μέρα στην άλλη, η συμφωνία έληξε».

Η «Κόσμος» έφερε επανάσταση στη μορφή του Davis Cup από το 2019. Οι δημοφιλείς μονομαχίες με μια τοπική ομάδα και άλλες «επισκέπτριες»εγκαταλείφθηκαν, με αγώνες σε πέντε σετ και ημερομηνίες διασκορπισμένες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Από το 2019, το τουρνουά τελειώνει με μια τελική φάση, αλλά η νέα φόρμουλα δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!